Norvég Fjordok 2019. Június

Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június
Norvég Fjordok 2019. Június

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. június 27 - július 5.
További indulási időpontok »
Időtartam: 9 nap (szombat - vasárnap)
Utazás módja: Repülő, Hajó
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 599.000 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Az érintetlen szépségű Norvégia kétségkívül a világ egyik legszebb országa, fjordjainak drámai látványára pedig nincsenek szavak.

NORVÉG FJORDOK 2019. JÚLIUS

A Gerianger-fjord ezerméteres hegyei között végighajózni, vagy a kétszáz méterről a mélybe zuhogó vízesésekben gyönyörködni életre szóló élmény. A hajóút a lenyűgöző norvég fjordok mellett színes városkák és idilli tájak mentén halad az MSC Meraviglia hajójának pompás kényelmében. Az út végén a dán főváros, Koppenhága főbb látnivalóival is megismerkedhetnek az utazók.

1. nap

Budapest-Koppenhága

Szombat, július 13.

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Koppenhágába. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, délután szabad program. A hangulatos dán fővárosban környezettudatos hétköznapjaikat élő jókedvű dánok, a letisztult, szemet gyönyörködtető dán design és a gyönyörű látnivalók felfedezésére ideális a nyári időszak. Koppenhágában ilyenkor minden a pillanat megéléséről szól: sétálni a városban, finomat enni egy kellemes helyen, élvezni a város szépségeit.

2. nap

Koppenhága, Dánia

Vasárnap, július 14. Indulás: 18.00 óra

Reggelit követően szabad program, majd késő délelőtt transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.

3. nap

Tengeren

Hétfő, július 15. Egész napos hajózás a tengeren Hellesylt irányába.

Pihenés az MSC Meraviglia fedélzetén, ahol hat bár, öt étterem, edzőterem, gyaloglópálya, kártyaszoba, diszkó és kétszintes medencekomplexum található. Térítés ellenében spa-részleg, 4D moziterem, F1 szimulátor, kaszinó szolgálja a vendégek kényelmét.

4. nap

Olden/Geiranger, Norvégia

Kedd, július 16. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 17:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Olden kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Geirangerbe. Az utazás érinti a Hornidal tavat, mely 514 méteres mélységével Európa legmélyebbje, Stryn faluját, amely Norvégia hatodik legnagyobb fjordjában, a Nordfjorban fekszik továbbá a Stryn hegységet is. A Dalsnibba hegyre történő megérkezéskor, tengerszint feletti 1500 méter magasságból csodálatos panoráma nyílik a meredek sziklák és vízesések övezte Geiranger-fjordra, mely 2005 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A visszaúton lélegzetállító tájakon, olykor alagutakon keresztül vezet az út. A kirándulás könnyű ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. A programok sorrendje változhat a különböző kikötési helyszínek miatt. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Flam, Norvégia

Szerda, július 17. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 19:00 óra

Kikötés a reggeli órákban Flamban. Meredek utakra, hegyi alagutakra készüljön, aki részt vesz a kiránduláson, cserébe azonban csodálatos látványban lesz része. Az egész napos fakultatív program során először egy alagúton vezet az út egészen Gudvangen faluján és a Stalheim völgyön át a 126 méter magas Sivlefossen vízesésig. A következő megálló a Tvindefossen vízesés, mely Norvégia tíz leglátogatottabb látványossága közé tartozik. A nap további részében a híres Flamsbana panorámavasúton ülve gyönyörködhetnek a tájban. A túra fénypontja a Kjosfossen vízesés, mely 225 méter magasból zúdul le a mélybe. A program ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a túra hosszú vonatutat tartalmaz, sok alagúton keresztül. Nem ajánlott klausztrofóbiában szenvedő, mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak. A programok sorrendje változhat. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Stavanger, Norvégia

Csütörtök, július 18. Kikötés: 12.00 óra. Indulás: 21:00 óra

Kora reggel kikötés Stavangerben, majd fakultatív kirándulás keretében hajókázás a Lysefjord mentén. A kb. két és fél órás kirándulás a vízről mutatja be Norvégia egyik legszebbnek tartott fjordját. A város számos hídja és szigete mentén hajózva lehet megközelíteni a Lysefjord bejáratát. A fjord méltán híres szépségét Victor Hugo is megörökítette egy 1866-os látogatását követően a Tenger munkásai című művében. Nevének jelentése: világos, melyet a partjain magasodó világos színű gránit sziklákról kapta. A fjordot a jégkorszakban gleccserek vájták ki, majd később, a gleccserek visszahúzódása után a tenger elöntötte a kivájt területet. A 2,5 órás hajóút során sziklaszirtek, meredeken emelkedő sziklacsúcsok és káprázatos vízesések látványa gyönyörködtet. A legnevezetesebb látnivaló talán az 550 méteren magasodó szikla formáció, a „Szószék”. Rövid szabadidőt követően visszatérés a hajóra, ahol vacsora és szállás.

7. nap

Tengeren

Péntek, július 19. Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába.

Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.

8. nap

Kiel, Németország

Szombat, július 20. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 19:00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban Kiel kikötőjébe, mely Schleswig-Holstein tartomány fővárosa. A félnapos fakultatív kirándulás során a Balti-tenger partján fekvő város nevezetességei tekinthetők meg panorámás városnézés keretében. A tengerhajózás hagyományainak városában megcsodálható az az impozáns csatorna, amely az Északi- tengert a Balti-tengerrel köti össze, ez a világ legtöbbet hajózott mesterséges vízi útja. Látogatás a Laboe Haditengerészeti Emlékműnél, mely a két világháborúban részt vett matrózok tiszteletére emeltek. A hajózás történetének kedvelői bizonyára nagy érdeklődéssel tekintik meg az U-995-ös tengeralattjárót, amely 1943-45 között a német haditengerészetben szolgált, az Északi-tengeren és a Sarkkörön portyázott a szövetséges hajókonvojokat kutatva. Az emlékhelyről nagyszerű kilátás nyílik a környező észak-német vidékre. A hajóra történő visszautazás előtt könnyű snacket fogyaszthatnak el. Kérjük vegyék figyelembe, a túra nem alkalmas mozgásban korlátozott, kerekes székes és klausztrofóbiában szenvedő utasoknak. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Koppenhága-Budapest

Vasárnap, július 21. Kikötés: 08.00 óra.

Reggel érkezés Koppenhágába. Kijelentkezés a hajóról, majd a délelőtti órákban háromórás panorámás városnézés Dánia fővárosában: a Városháza, a Tivoli vidámpark, a Nemzeti Galéria és a Citadella mellett elhaladva az első megálló a Kis Hableány szobra, Koppenhága hivatalos jelképe, melyet Hans Christian Andersen egyik meséje ihletett. A szobortól nem messze található a Gefion szökőkút. Továbbutazás az Amalienborg épületegyütteshez: négy egyforma palotából áll, amelyek egy nyolcszögű teret vesznek körül, közepén V. Frigyes dán király lovasszobrával. A IX. Keresztély palota felső szintje a dán királyi család téli rezidenciája. Pillantás a 2005-ben átadott Operaházra. A Nyhavn kikötőnegyedben tett séta alkalmával a mesterséges csatorna mindkét partján a régi raktárakból, fogadókból kialakított színes házak látványa bűvöli el a látogatókat, ahol ma éttermek, bárok kaptak helyet és kiválóan alkalmasak egy kis pihenésre. Szabadidőt követően transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. július 13 - 21. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Koppenhágában)

 • Érintett orszagok
  Németország, Norvégia, Dánia
 • Érintett városok
  Koppenhága, Geiranger, Flam, Stavanger, Kiel, Bergen
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Koppenhága – Budapest útvonalon turista osztályon,
  • transzfer légkondicionált autóbusszal,
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel,
  • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Koppenhágában helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel,
  • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • háromórás panorámás városnézés Koppenhágában belépők nélkül,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
   
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
   
  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

   

 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 129.000,- Ft /fő,
  • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
  • Fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • További információk

  Indulási időpontok:

  2019. 07. 13. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Koppenhágában)
  Hajótársaság: MSC Cruises

  Útvonal:
  Koppenhága/Dánia | Olden/Geiranger/Norvégia | Flam/Norvégia | Stavanger/Norvégia | Kiel/Németország | Koppenhága/Dánia
   

Legjobb árak:
2020.06.27 - 2020.07.05 Legjobb ár$
8 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: belső bella kabin
599.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.06.27 - 2020.07.05
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: belső bella kabin
599.000 Ft / fő
2020.06.27 - 2020.07.05
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: ablakos fantastica kabin
699.000 Ft / fő
2020.06.27 - 2020.07.05
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos bella kabin
729.000 Ft / fő
2020.06.27 - 2020.07.05
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos fantastica kabin
759.000 Ft / fő
2020.06.27 - 2020.07.05
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos fantastica kabin egyágyas használatra
1.188.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Kultúra

Rómeó házának kapualja, Júlia erkélye és sírja is látogatható Veronában

Bár a valóságban nem léteztek, az egymással gyűlölködő két nemesi család igen, és bejárhatók a legendás helyszínek is.

Távol

Luxusutazást nyerhetnek a jó ügyért küzdő nők

A kezdeményezéssel inspiráló nőket szeretnének ünnepelni.

Távol

Ingyen lakhatással csábít új lakókat ez az olasz kisváros

Az itt letelepedőknek két éven keresztül nem kell albérletet fizetniük.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Norvég Fjordok 2019. Június

Norvégia - Bergen

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
GÖRÖG-SZIGETEK - 7 éjszakás hajóút - RH07M470
Legjobb ár*:
263.791 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
ELŐFOGALÁSI AKCIÓ-NYUGAT MEDITERRÁN KALANDOZÁS - A MEGÚJULT ALLURE OF THE SEAS ÓRIÁSHAJÓRA
Legjobb ár*:
176.986 Ft / fő / 7 éjtől *2020. május 31-i érkezéssel
VARÁZSLATOS ALASZKA - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
1.396.215 Ft / fő / 14 éjtől *2020. július 22-i érkezéssel
NYUGAT-MEDITERRÁN TÉRSÉG - 7 éjszakás hajóút - AL07M461
Legjobb ár*:
205.358 Ft / fő / 7 éjtől *2020. szeptember 27-i érkezéssel
London városlátogatás
Legjobb ár*:
129.900 Ft / fő / 4 éjtől *2020. július 1-i érkezéssel