Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok

Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok
Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Kanada tájai ezer színben és formában pompáznak: égig érő hegyek, csillogó gleccserek, sejtelmes esőerdők és távoli partok húzódnak méltóságteljes nyugalomban a hat időzóna szélességében.

Vancouver – Campbell River – Victoria – Kamloops – Fraser Canyon – Jasper – Lake Louise – Banff – Calgary

Időpont: 2019. május 19-30., augusztus 25 – szeptember 5.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 1. nap: Budapest – Vancouver

Elutazás Budapestről Vancouverbe menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Vancouverben.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 2. nap: Vancouver – Campbell River

Félnapos városnézés Vancouverben. A város kialakulásában a legnagyobb szerepet azon kínai munkások játszották, akiket először az arany vonzott Kanadába, azután pedig a vasút építése miatt érkeztek Ázsiából. A kínai kolónia ma is számottevő, emlékei jelen vannak a Chinatownban, illetve a közeli Ming-stílusú kínai kertben is, mely felüdülést nyújt a nagyváros forgatagában. Az óváros, a Gastown eredeti macskaköves utcácskáival, a gőzmotoros órával és az alapító „Gassy” Jack szobrával azokról az időkről árulkodik, amikor a város kikötőként és kereskedelmi központként vált híressé. A folytatásban másfélórás komputazás Nanaimo-ba. Útközben sasok, fókák és akár még kardszárnyú delfin is látható! Szállás Campbell River-ben 2 éjszakára.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 3. nap: Campbell River

A sziget északi részén elhelyezkedő helység a lazachorgászat fővárosa. Több jelentős lazacfaj, többek között a királylazac is ezen a vonulási útvonalon úszik fel minden évben az ívási területére. Fél napos szabadprogram a környék felfedezésére, majd 4 órás bálna megfigyelő hajós szafarival az orkák nyomába ered a csoport.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 4. nap: Campbell River - Victoria

Visszautazás Nanaimo kikötőjébe. Útközben rövid séta a MacMillan parkban, a douglas fenyők és vöröscédrusok között. Akad olyan vastag törzsű fa, amelyiket 5 ember éri csak körül! A mai napi célpont előtt még egy csoda vár felfedezésre, Chemainus városa, ahol a helyi művészek hatalmas és látványos falfestményekkel díszítették ki az épületek külső falait. A műalkotások témája a város története: az őslakosok és a telepesek mindennapjait örökíti meg. Szállás Victoriában 2 éjszakára.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 5. nap: Victoria

Délelőtt városnézés, a kellemes, régimódi tengerparti város legszebb látnivalói várnak felfedezésre: a Beacon Hill zöldellő parkja, a Royal British Columbia múzeum, a festői kikötő és a Parlament épülete, melynek esti fényei visszatükröződnek az öböl vizén. A mai nap fénypontja a város ékességének tekintett Empress Hotel borostyánnal befuttatott épülete. Délután szabadprogram.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 6. nap: Victoria - Harrison Hot Springs

Délelőtt látogatás a Butchart Gardens egykori kőfejtőből kialakított kertben, melyben a világ különböző tájairól származó ritka növényeket tekinthetnek meg. A sziklakertre a legszebb rálátás felülről nyílik, érdemes felmászni a hatalmas sziklára! Nyaranta a rózsák illata belengi a környéket, versenyre kelve a liliomokkal. Az út a Fraser völgyön vezet keresztül, mielőtt megérkezik a csoport a hőforrásáról híres városba. Az ásványi anyagokban gazdag forrásokat először az őslakos indiánok használták orvosi célokra, manapság a látogatók számára a gyógyhatása mellett a relaxációs hatása a legfontosabb.

Szállás Harrison Hot Springsben.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 7. nap: Harrison Hot Springs - Kamloops

A mai napon az út a Thompson-Okanagan régión keresztül halad át, ahol változatos látkép terül a csoport elé: zsályacserjével benőtt kopár domboldalak állnak szemben a buja növényzettel dicsekedő hegyvonulattal. Folytatás a Fraser Canyon-ban, ahol a Pokol Kapujának örvénylő folyama uralkodik. Fakultatív program: átkelés a folyó felett 153 méter magasságban libegővel. Szállás Kamloops-ban.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 8. nap: Kamloops - Jasper

A természeti csodák legszebbjei még csak ezután következnek! Clarwater és a csodálatos Wells Gray Park vízeséseiben gyönyörködhetnek, majd a terület vadállatvilágának felfedezése következik, hiszen számos madár és szarvas faj, és a feketemedve lel otthonra a parkban. Átszelve a Yellohead-hágót, látható a kanadai Sziklás-hegység legmagasabb csúcsa, a Mount Robson. Szállás Jasperben.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 9. nap: Jasper – Lake Louise – Banff

Kora reggeli indulás az Icefield Parkway-en, a világ legszebb panorámaútján a gleccserek lenyűgöző világába. Rövid megállás az Athabasca- és a Sunwapta-vízeséseknél, mielőtt elérik az Athabasca-gleccsert, ahol lehetőség van egy túrát tenni a jégmezőkön egy speciálisan erre a célra kialakított járművel (Ice Explorer). A tiszta vizű hegyi tavak a Bow és Peyto tavak már a Banff Nemzeti Parkhoz tartoznak, mely a Világörökség részét képezi. Szállás Banff-ben 2 éjszakára.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 10. nap: Banff

Kanada legrégebbi nemzeti parkját 1885-ben hozták létre, miután a vasútépítő munkások hőforrásokra bukkantak. Az ámulatba ejtő természeti park az egész ország legszebb tájait foglalja magába, számtalan tó és hegyvidéki tájak váltják egymást kanyonokkal és völgyekkel. Egész évben látogatják: nyáron a túrázók, vízisportot kedvelők, télen pedig a sielők veszik birtokukba.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 11. nap: Banff - Calgary

Reggel az út utolsó állomása következik, az 1988-as téli olimpia helysineként ismert Calgary. A városban kellemes elegyét tekinthetik meg a mai nagyvárosokra jellemző felhőkarcolóknak és a vízpart mentén kialakított számos sétánynak és parkoknak. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok 12. nap: Budapest

Megérkezés a menterend szerint.

Minimum létszám: 20 fő

Gyermek ár: legfeljebb két 10-16 éves gyermek két teljes árat fizető felnőttel egy szobában. 3, vagy 4 fő esetén a szobákban 2 db franciaágyon történik az elhelyezés gyermekek és felnőttek esetén is!

 • Érintett városok
  Vancouver, Campbell River, Victoria, Harrison Hot Springs, Kamloops, Jasper, Banff, Calgary, Vancouver (BC)
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Vancouver / Calgary – Budapest útvonalon, turista osztályon
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • a leírás szerinti programok
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illeték
  • eTA engedély
  • borravalók
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok
  • élmény programcsomag felára
   Bálnales szafari
   Butchart Gardens belépőjegy
   Libegőzés a Pokol kapuja felett 
   Vadles szafari Kamloops-ban
   Libegőzés Banff-ban
   Calgary kilátótorony belépőjegy
 • Szobajellemzők
  10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban.
 • Ellátás
  reggelis ellátás
 • További információk
  Figyelem! A beutazáshoz Kanadába eTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 8 000 Ft/fő/engedély áron.
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Túra

Az ötletes szerkezet, ami egynapos zsilipelést takarít meg a hajósoknak

Sok turista nézi meg az Arzviller hajóliftet, ami négy perc alatt szállítja fel és le a járműveket.

Kultúra

Bréma a muzsikusokon innen és túl

Sokkal többet nyújt, mint csak az ismert Grimm-mese felelevenítése!

Közel

Nemsokára tekerhetünk Oroszlány és Tatabánya között

Az elkészült kerékpárút érinti Környét, Kecskédet és a majki kamalduli kolostort is.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Nyugat-kanadai Nemzeti Parkok

Kanada - Vancouver (BC)