Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.

Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.
Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. október 24 - november 3.
További indulási időpontok »
Időtartam: 11 nap (szombat - kedd)
Utazás módja: Repülő, Hajó
Ellátás: Nincs
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 496.000 Ft / fő / 10 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Akár egy színes mozaik darabkái: Marokkó tarka színei, Picasso szülővárosa Malaga, Marseille színes forgataga, az izgalmas Lisszabon, Genova és Barcelona fenséges épületei adnak ízelítőt a Mediterráneum legszebb vidékeiből.

NYUGAT-MEDITERRÁN GYÖNGYSZEMEK

1. nap

Budapest-Genova

Szombat, október 19., Hétfő, október 28.
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Milánóba vagy Genovába. Érkezést követően transzfer Genovába, a szállás elfoglalása.

2. nap

Genova, Olaszország

Vasárnap, október 20., Kedd, október 29.
Indulás: 17.00 óra

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Tengeren

Hétfő, október 21., Szerda, október 30.

Egész napos hajózás a tengeren Malaga irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Preziosa felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén nyolc étterem, kilenc bár, Spa-központ (2 gőzszobával,4 szaunával, kezelésekkel, elhúzható tetejű medencével, aerobic stúdióval, jóga foglalkozásokkal, napozóterasszal, szépségszalonnal – a szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe). A sportolni vágyók részére kombinált sportpálya (röplabda, kosárlabda, foci), squash, asztalitenisz, felszerelt fitneszterem, kocogó-és futópálya áll rendelkezésre. A szórakozást 4D mozi, F1 szimulátor, színház, diszkó, kaszinó, póker szoba színesíti, továbbá könyvtár, internet kávézó, ajándékboltok, fotó shop és galéria áll a vendégek rendelkezésére. A szolgáltatások egy része felár ellenében vehető igénybe.

4. nap

Malaga,Spanyolország

Kedd, október 22., Csütörtök, október 31.
Kikötés: 10.30 óra Indulás: 17.30 óra

Késő délelőtt érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően látogatás a Katedrálisban, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre, a bikaviadalokra használt arénára és a környező hegyekre. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Casablanca,Marokkó

Szerda, október 23., Péntek, november 1.
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 23.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági- és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület körül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Tengeren

Csütörtök, október 24., Szombat, november 2.

Egész napos hajózás a tengeren Lisszabon irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni az eddig szerzett élmények sokaságát. A portugál főváros lenyűgöző metropolisz. A nagy kiterjedésű óvárosban megállt az idő, az eldugott utcákon, a meredek lépcsőkön sétálva szinte a XVIII. században érezhetjük magunkat. Az egykori arab negyed, az Alfama sikátorai rabul ejtenek, és a kacskaringós utcák további felfedezésére csábítanak. Belém történelmi hangulatú városrészének monumentális épületei a földrajzi felfedezések busás bevételeiből épültek, és ennek is kívánnak emléket állítani.

7. nap

Lisszabon,Portugália

Csütörtök, október 25., Vasárnap, november 3. Kikötés: 07.00 óra Indulás: 16.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Lisszabonban, a lenyűgöző hangulatú portugál fővárosban. A nagy kiterjedésű óvárosban megállt az idő, az eldugott utcákon, a meredek lépcsőkön sétálva szinte a XVIII. században érezhetjük magunkat. A félnapos fakultatív kirándulás során a város főbb nevezetességei tekinthetők meg. A túra a város legrégibb negyedében, a romantikus és macskakövekkel kirakott Alfamában veszi kezdetét, ahol gyalogosan fedezhetők fel a csempével díszített épületek. Az egykori arab negyed sikátorai és kacskaringós utcái rabul ejtenek. A „Sé” katedrálisban tett látogatást követően a Baixa negyed felkeresése, melyet az 1755-ös földrengés után teljesen újjáépítettek. A Rossio téren rövid szabadidő keretében mindenki a maga tempójában fedezheti fel a környék érdekességeit. Ezt követően továbbutazás a Belém-negyedbe: e történelmi hangulatú városrész monumentális épületei a nagy földrajzi felfedezések busás bevételeiből épültek, és ennek is kívánnak emléket állítani. Látogatás a Belém-toronyhoz, az UNESCO Világörökség részét képező, manuelin építészeti stílusban (a későgótikus építészeti stílus portugál változata) készült emlékmű megtekintése kívülről, ahonnan több portugál hajós indult felfedezőútra. Később a Confeitaria de Belém felkeresése, ahol a látogatók helyi édességet kóstolhatnak. Ezt követően a szintén manuelin stílusban épült Szent-Jeromos kolostor felkeresése, melyet a XVI. században építettek, Vasco de Gama indiai felfedező útját követően. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Tengeren

Péntek, október 26., Hétfő, november 4.

Útban Spanyolország partjai felé még utoljára bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy valamelyik étteremben. Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

9. nap

Barcelona, Spanyolország

Vasárnap, október 27., Kedd, november 5. Kikötés: 14.30 óra Indulás: 21.30 óra

Kikötés a reggeli órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a modernizmus fővárosa. Az egyedülálló városképet Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. Picasso, Dalí, Miró is ihletet merített e mediterrán mesevárosban. Félnapos fakultatív panorámás városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Casa Mila előtt halad az út, majd a Güell park látható, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése kívülről. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően - melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek - a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Marseille, Franciaország

Hétfő, október 28., Szerda, november 6.
Kikötés: 09.00 óra Indulás: 18.00 óra

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

Genova - Budapest

Kedd, október 29., Csütörtök, november 7. Kikötés: 08.00 óra

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd rövid panorámás városnézés Genovában vagy Milánóban. Délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő
Időpont: 2019. október 19 - október 29.
Időpont: 2019. október 28 - november 7.

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Portugália
 • Érintett városok
  Malaga, Casablanca, Lisszabon, Barcelona, Marseille, GENOVA (GENOA)
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó vagy Genova – Budapest útvonalon turista osztályon,
  • transzfer autóbusszal,
  • 1 éjszakai szállás Genovában, reggelis ellátással,
  • 9 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában
  • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • gyalogos panorámás városnézés Milánóban vagy Genovában,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
   
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
   
  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 119.000,- Ft /fő,
  • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (90 EUR/fő)
  • Fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • További információk

  Indulási időpontok:

  Időpont: 2019. október 19 - október 29.
  Időpont: 2019. október 28 - november 7.

  Hajótársaság: MSC Cruises

  Útvonal:
  Genova/Olaszország | Malaga/Spanyolország | Casablanca/Marokkó | Lisszabon/Portugália | Barcelona/Spanyolország | Barcelona/Spanyolország | Marseilles | Franciaország | Genova/Olaszország

   

Legjobb árak:
2020.10.24 - 2020.11.03 Legjobb ár$
10 éjtől, Nincs
Szobatípus: belső bella kabin
496.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.10.24 - 2020.11.03
10 éj, Nincs, Hajó
Szobatípus: belső bella kabin
496.000 Ft / fő
2020.10.24 - 2020.11.03
10 éj, Nincs, Hajó
Szobatípus: ablakos fantastica kabin
589.000 Ft / fő
2020.10.24 - 2020.11.03
10 éj, Nincs, Hajó
Szobatípus: balkonos bella kabin
599.000 Ft / fő
2020.10.24 - 2020.11.03
10 éj, Nincs, Hajó
Szobatípus: balkonos fantastica kabin
639.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
MedSpa

A Temzén úszó, zöld sziget lesz London legújabb gyógyfürdője

Az 1000 négyzetméteres fürdőnek két emelete és egy szabadtéri medencéje lesz.

Kultúra

Hamarosan nyit Európa legnagyobb, ingyenes szabadtéri fotókiállítása

A badeni fesztiválon kiállított képek az emberek és a környezet viszonyáról mesélnek.

Bor & Gasztró

Még lehet regisztrálni az első Nagy Tésztaevő Bajnokságra

Wang Mester most a kínai tésztaevő versenyek hangulatát hozza el a Vámház körútra.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Nyugat-mediterrán Gyöngyszemek 2019.

Olaszország - GENOVA (GENOA)

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Mediterrán csodák
Legjobb ár*:
489.000 Ft / fő / 8 éjtől *2021. június 19-i érkezéssel
GÖRÖG-SZIGETEK - 7 éjszakás hajóút - RH07M470
Legjobb ár*:
169.852 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
„Májusi vakáció” MSC SEASIDE csoportos Mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
317.901 Ft / fő / 8 éjtől *2021. május 21-i érkezéssel
„Tavaszi kikapcsolódás” Costa Smeralda csoportos Mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
298.208 Ft / fő / 9 éjtől *2021. április 30-i érkezéssel
Csoportos hajóút - A művészetek és a történelem gyöngyszemei - MSC Seaview
Legjobb ár*:
280.976 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 4-i érkezéssel