Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. július 28 - július 30.
További indulási időpontok »
Időtartam: 3 nap (szerda - péntek)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 55.000 Ft / fő / 2 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Európa Egyik legszebb botanikus kertje
Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja
Barangolás autentikus Őrségi tájakon

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – VESZPRÉM – KÁM – LENTI
Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban „a királynék városába”, Veszprémbe. Az ország első püspöki székhelye évszázadokon keresztül a magyar királynék koronázási helye volt. Látványos várnegyedében tett sétánk során megtekinthetjük a Szent Mihály Bazilikát, a Szent György és a Boldog Gizella kápolnákat, valamint a Piarista és Ferences templomokat is. A vállalkozó kedvűek megmászhatják a Tűztorony csigalépcsőit is, hogy körerkélyéről feledhetetlen pillantást vessenek a városra. Szabadprogramunk után a Jeli Arborétum felé vesszük az irányt, de előbb kis kitérőt teszünk Magyarpolányba, hogy megcsodálhassuk ötstációs kálváriáját és tornácos parasztházakból álló műemlék utcáját. Magyarország és Európa egyik legszebb botanikus kertje Kám község határában terül el, mely leginkább a májusi rododendron virágzáskor népszerű. Ezt Ambrózy-Migazzi István, „a Virágos Gróf” hozta létre 1922-ben, akkor még csak 5 hektáros területen, mely mára már több mint 100 hektárra bővült. Varázskerti sétánk során igazi botanikai különlegességekkel ismerkedhetünk meg a világ minden tájáról. 2019-ben átadták a 130 m hosszú lombkoronasétányt is, melyről 10 méteres magasságból csodálhatjuk meg a növényritkaságokat. Mesebeli kalandozásunk után Lentibe utazunk, vacsora a ***-os szállodánkban (2 éj).

2. NAP: LENDVA – DOBRONAK
Reggeli után Lendvára indulunk, mely a határ közelében, de már Szlovénia területén található. A városnéző sétánk során láthatjuk a Makovecz Imre tervei szerint épült színházat. A belváros fölé magasodó barokk stílusú várkastélyban számos történeti és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A vár megtekintése után a szőlőhegyen néhány éve épült különleges formájú, 53,5 m magas Vinarium kilátótornyot keressük fel, ahonnan tiszta időben 4 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria) vidékét járhatja be tekintetünk. Délutánunkat Dobronakban töltjük. Többek közt itt található Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja. A Trópusi Kertben sétálva több egzotikus növényt is megcsodálhatunk (ilang ilang, csillaggyümölcs, kávécserje, vanília stb.). Az üvegházakban geotermikus energia segítségével, 40.000 m2-en, évi 2 millió darab, 160 féle Phalaenopsis orchideát nevelnek. A belépő egy része levásárolható, üres kézzel nehezen távozunk. A vidék erős földsugárzással rendelkezik, ezt a falu melletti Bakonaki-tó körül sétálva tesztelhetjük. Az Energiapark epicentruma a Szent Vid-kápolna mögötti forrásnál található, melynek szintén gyógyító hatást tulajdonítanak. Eseménydús napunk után visszamegyünk szálláshelyünkre.

3.NAP: LENTI – SZALAFŐ – ŐRISZENTPÉTER – KESZTHELY – BUDAPEST – SZEGED / DEBRECEN / PÉCS
A nap első felét az Őrségben töltjük. Első megállónk Velemér kis faluja, melynek késő román-kora gót temploma Aquilai János páratlan XIV. századi freskótöredékeivel büszkélkedik. Az őrségi ember mindennapjaiba, a „szeres” települések világába Szalafőn, a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes portáin keresztül nyerünk bepillantást. A skanzenben eurázsiai vadlovakat és bölényeket is fotózhatunk. A múzeum területén színvonalas szatócsbolt és csárda működik. Szalafőn több portán foglalkoznak az Őrség „fekete aranyának” is nevezett tökmagolaj sajtolásával. Utunk ezután az Őrség központi településére, Őriszentpéterre vezet, ahol megtekintjük a falu szélén megbújó középkori téglaégetőt és az Árpád-kori Szent Péter templomot, mely a XVI-XVII. században erődtemplomként is funkcionált. Az Őrséget elhagyva Keszthelyre utazunk, ahol a magyar kastélyépítészet egyik remekművébe, a Festetics-kastélyba látogatunk el, és elmerülünk a XVIII-XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül lehet választani (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások) vagy a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörködhetünk. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 • Érintett városok
  Veszprém, Lendva, Kám, Lenti, Dobronak, Szalafő, Őriszentpéter, KESZTHELY
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A teljes alapprogramot Szállást 3 csillagos szállodákban Félpanziós ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Felszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosból Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Legjobb árak:
2021.07.28 - 2021.07.30 Legjobb ár$
2 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
55.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.07.28 - 2021.07.30
2 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
55.000 Ft / fő
2021.09.16 - 2021.09.18
2 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
55.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Kultúra

Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron

Igény esetén pedig megosztja más múzeumokkal a gyűjtemény rágcsálóelleni védelem terén szerzett gazdag tapasztalatait.

Budapest

Tűzmadarak szárnyalnak az égig a szombati kanapékoncert alatt

A varázslatos zenei utazást a Budafoki Dohnányi Zenekar YouTube-csatornáján követhetjük végig.

Budapest

Defekttűrő gumikkal, okoslakattal és mobiltartóval térnek vissza a Bubi-bringák

A BKK ígérete szerint egy modernebb, fenntartható MOL Bubit vehetnek birtokukba a fővárosban közlekedők.

Megtekintett utak, szálláshelyek