Perui körutazás

Perui körutazás
Perui körutazás
Perui körutazás
Perui körutazás
Perui körutazás
Perui körutazás
Perui körutazás

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2018. április 29 - május 10.
Időtartam: 12 nap (vasárnap - csütörtök)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 819.000 Ft / fő / 10 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Az inkák szent földje, nagy körutazás Peruban

Az inkák szent földje - nagy körutazás Peruban
Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima - Paracas - Nazca - Chauchilla - Arequipa - Colca Canyon - Titikaka-tó - Puno - Cuzco - szent völgy - Machu Picchu - Lima

Időpont: 2018. április 29. - május 10. (10 éjszaka)


program:

Perui körutazás 1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába, Limába a késő délutáni órákban, transzfer a limai szállodába. Szállás Limában.

Perui körutazás 2. nap
Hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 200 km-re fekvő, 1975-ben létrehozott nemzeti parkjáról nevezetes Paracas városába. Utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt „Kis Galapagos”-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb.i.e.200 körül keletkezett. Ebéd Icában, majd továbbutazás a Peru félreeső vidékén, a Pampas de Jumana nevű fennsíkon fekvő Nazcába, ahol szállás.

Perui körutazás 3. nap
Fakultatív program: kora reggel transzfer a Marie Reiche repülőtérre, majd utazás kisrepülővel a Nazca – vonalak fölött (magyar idegenvezető nélkül). A rejtélyes Nazca–vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek titkukat a mai napig nem fejtették meg. A fakultatív programot nem választók a cantalloc-i vízvezetékeket, a perui Nazca vonalak híres kutatójáról elnevezett múzeumot, Museo Lineas de Nasca Centro Maria Reiche-t és a Metallic Towert tekintik meg. A különleges, földalatti vízvezetékeket a nazcák építették a III-VI. század között, a víztározókba gyűjtött vizet mesterséges földalatti csatornákon továbbították, melyeket még ma is használnak a völgy lakói. A Marie Reiche-Grose Newman Múzeumban az életét a Nazca-vonalak megfejtésének szentelő német matematikus- és felfedezőnő kutatásainak érdekes dokumentumai láthatók. A pánamerikai autópályán emelkedik a 12 méter magas Metallic Tower, ahonnan két rajzolat, a fa és a kezek láthatók.
Út közben ebéd. A programok után utazás Chauchillába a legrégebbi perui pre-inka temetőhely megtekintésére. A sivatagi szárazság miatt i.sz. 900-1300 közötti időkből épen maradt csontok, koponyák, ruha- és cserépdarabok is láthatók itt. Látogatás egy jellegzetes perui kerámiaműhelyben, majd továbbutazás Arequipába, ahol szállás.

Perui körutazás 4. nap
Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körülölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Délután továbbutazás Colcába, út közben hideg ebéd. Vacsora és szállás Colcában.

Perui körutazás 5. nap
Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás a leghíresebb perui tó, a Titikaka mellett fekvő Punó városába, ahol szállás.

Perui körutazás 6. nap
Kirándulás hajóval a Titikaka - tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titikaka gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Továbbutazás Taquile szigetére, ahol 533 kőlépcsőn lehet eljutni a központba. A szigetet kb. 1700-an lakják, a szűk közösség halászatból, növénytermesztésből, kézművességből él. Házias ebéd a szigeten, majd visszautazás Punóba, ahol szállás.

Elutazás távolsági turista busszal Cuzcóba. Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 8. nap
Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Ebéd, majd városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom, a katedrális, majd a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Szállás Cuzcóban.

Perui körutazás 9. nap
Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán legszebb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához, ahol a megérkezést követően ebéd. Az ebéd után kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 10. nap
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor – a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor – a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton. Vacsora és szállás Limában.

Perui körutazás 11. nap
Szabad program Limában vagy félnapos fakultatív programlehetőség ebéddel: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák, és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

Perui körutazás 12. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

Minimum létszám: 15 fő

 • Érintett városok
  Lima, Nazca, Cuzco, Puno, Copacabana, La Paz
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Lima / Cuzco – Lima - Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi turista buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
  • 10 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás a leírás szerint (10 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora)
  • a programleírás szerinti kirándulások a szükséges belépőkkel
  • baleset –, betegség– és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • fakultatív programok
 • Szobajellemzők
  Helyi középkategóriájú (jó minőségű háromcsillagos) szállodák kétágyas szobáiban.
 • További információk
  Fakultatív program:
  Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett: 58 000,- Ft/fő
  A limai Aranymúzeum megtekintése ebéddel: 17 000,- Ft/fő

  Minimum létszám: 10 fő

  Amazónia szíve - Perui körutazás hosszabbítás a körutazás után az Amazonasi őserdőben

  Amazónia szíve - Perui körutazás hosszabbítás az Amazonasi őserdőben 11. nap
  Délután elutazás repülővel Iquitosba, transzfer a városi szállodába. Szállás Iquitosban.

  Amazónia szíve - Perui körutazás hosszabbítás az Amazonasi őserdőben 12. nap
  Iquitos a perui Amazónia szíve, jezsuiták alapították 1757-ben, akik később innen kiindulva igyekeztek megtéríteni az őslakosokat. Délelőtt városnézés, majd transzfer a Bellavista kikötőbe, ahonnan utazás motorcsónakkal a Nanny és Momon folyókon. Útközben a „vizek találkozása”, a barna Amazonas és a fekete Nanay folyók összefolyása és kis szerencsével az itt élő rózsaszín és szürke delfinek is láthatók.  Látogatás "Barrio Florido" - Fundo Don Pedrito kis falvában, ahol gyönyörű amazóniai óriás tündérrózsa példányok (Victoria Regia), aligátorok és a világ egyik legnagyobb édesvizi hala, a paiche példányai is megtekinthetők. Továbbutazás a Momon folyón felfelé a lodge-ba, útközben a Serpentarium - egy helyi perui férfi vadállat gyűjteménye tekinthető meg boákkal, anakondákkal, majmokkal, macskafélékkel, lajhárokkal. Megérkezés a dzsungel lodge-ba, frissítő üdvözlő ital trópusi gyümölcsökből, majd a bungalók elfoglalása és ebéd. A délután szabad hajózásra, sétára, kirándulásra vagy pihenésre a lodge páratlan környezetében. Szállás a lodge-ban.

  Amazónia szíve - Perui körutazás hosszabbítás az Amazonasi őserdőben 13. nap
  Hajnalban fakultatív madárles kenuval. A kb. egyórás kirándulás során az Amazonas megannyi madárfajának titkos élete figyelhető meg, sokan a nap e szakában a legaktívabbak. Reggeli után kirándulás az esőerdő mélyére. A Gen Gen és Centro Fuerte közösségek meglátogatása, ahol az Amazonas-vidéki mesztic emberek szokásainak és hétköznapjainak megfigyelésére van lehetőség. A Chullachaki botanikus kertben a tulajdonos az itt fellelhető gyógynövényekről mesél. Látogatás az Alamos bennszülött törzsnél, melynek nagy, közösségi kunyhójában barátságos törzsi üdvözlésnek: táncnak, éneknek és hagyományos rítusoknak lehetnek résztvevői a látogatók.  Vacsora a lodge-ban, majd utazás felfelé a folyón hosszú kenukkal. A motor leállításával teljes csendben élvezhető a folyó, a hold és a csillagok látványa az éjszakai állatok - madarak, baglyok kórusában, az éjszakai Amazónia különös lényeivel, szentjánosbogarakkal, rovarokkal, békákkal, ugráló halakkal. Szállás a lodge-ban.

  Amazónia szíve - Perui körutazás hosszabbítás az Amazonasi őserdőben 14. nap
  Reggeli után utazás hajóval a Piranha Parkba, mely egy öt tóval, rendelkező privát terület az esőerdőben. A piranhák mellett egyéb halak és a márciustól júliusig virágzó, hatalmas amazóniai vízililiomok is láthatók itt, melyek nagyobb példányainak levele az 1 méteres, virága akár a 40 cm-es átmérőt is elérheti. Ebéd a lodge-ban. Délután gyalogtúra egy cukormalomhoz (Trapiche), ahol a helyi cukornád feldolgozók munkája látható és a finom cukornád likőr kóstolására is lehetőség nyílik. Este éjszakai gyalogos túra, mely során a dzsungel éjszakai hangja hallhatók és alapos megfigyeléssel rovarok, csigák, százlábúk, békák, sőt, néha tarantellák is láthatók. Vacsora a lodge-ban, majd egy igazi „dzsungel jam session” kel életre helyi akusztikus hangszerek segítségével. Szállás a lodge-ban.

  Amazónia szíve - Perui körutazás hosszabbítás az Amazonasi őserdőben 15. nap
  Reggeli után visszautazás hajóval Iquitos városába. Útközben látogatás a Momon folyó lejjebbi szakaszán élő, barátságos Boras bennszülött törzsnél, akik hagyományos táncukat és éneküket adják elő. Továbbutazás egy pillangó farmra Padre Cocha falu közelében, mely több ezer mesés szépségű pillangófaj otthona. Iquitos városában transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Limába, ahonnan továbbutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

  Amazónia szíve - Perui körutazás hosszabbítás az Amazonasi őserdőben 16. nap
  Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében. 


  A hosszabbítás időpontja és irányára:
  2017. május 6–11. 

  Kétágyas bungalóban: 319 000,- Ft-tól/fő
  Egyágyas bungalóban: 349 000,- Ft-tól/fő
  Magyar idegenvezető felára (min.10 fő esetén): 55 000,- Ft/fő

  A hosszabbítás díja a helyfoglaláskor meglévő szabad helyek függvényében változhat!

  Perui körutazás hosszabbítás az Amazonasi őserdőben amazonasi hosszabbítás minimum létszáma 4 fő, magyar idegenvezető felár ellenében minimum 10 fő esetén lehetséges.
Legjobb árak:
2018.04.29 - 2018.05.10 Legjobb ár$
10 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: standard kétágyas
819.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2018.04.29 - 2018.05.10
10 éj, Félpanzió, Repülő
Szobatípus: standard kétágyas
819.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Sandra Bullock nyaralójában üdülhet

Ő ugyan épp nem lesz ott, de a ház attól még király. És bérbeadó.

Közel

Földre szállt Hold a Zselicben

Eredeti holdkőzetet állítottak ki a Zselici Csillagparkban.

Távol

Ismét korcsolyázni hív a Bécsi Jégálom

Nyolcezer négyzetméteren suhanhatunk.

Megtekintett utak, szálláshelyek