Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén

Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén
Perui Körutazás – Utazás Az Inkák Földjén

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. október 2 - október 13.
További indulási időpontok »
Időtartam: 12 nap (péntek - kedd)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 1.149.000 Ft / fő / 11 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Peru Dél-Amerikában, de valószínűleg a világon is egyedülálló régészeti örökségével fogad. Az utazást égbe nyúló hegyek, párás őserdők és kopár sivatagok teszik változatossá.

Az inkák szent földje - nagy körutazás Peruban

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima – Ballestas-szigetek – Cantalloc - Nazca - Arequipa – Colca – Puno – Titicaca-tó – Cuzco – szent völgy – Machu Picchu - Lima

Az Inka Birodalomban kevesek kiváltsága volt a jelenleg meglátogatható titokzatos Machu Picchu megpillantása is. Ma is tudományos rejtélyként, kizárólag a levegőből láthatjuk Peruban a világ legszárazabb sivatagi talajába karcolt Nazca vonalakat. Lenyűgöző sétálni a "múlt"-ban, a kultúrák keverékét nyújtó Arequipa, Cuzco és Lima utcáin, piacain; csodálni a városok gyönyörű építészetét. Peru múzeumaiban járva az inkák és az inkák előtti civilizációk tárgyi emlékeit bemutató gyűjtemények mind-mind felejthetetlen élményt nyújtanak. A világ legmagasabban fekvő hajózható taván Peru és Bolívia osztozik, a Titicaca-tó hatalmas mérete, a tavon lebegő nádból épített szigetek, az Andok 6000 méter fölé nyúló, távoli hófödte csúcsai lélegzetelállító látványt nyújtanak a hajókirándulás során. Az inkák szent taván és környékén lakó uros, kecsua és aymara indiánok legendás vizi életformája a világon egyedülálló. Hajókészítői nádból hajómodelleket is készítenek, a gyapjúból szőtt, csomózott textíliák színesek, díszesek, valamint viselőjük társadalmi helyzetét is kifejezi. Egzotikus élővilágával gyönyörködtet Ballestas, a "Kis-Galapagosz"-nak is nevezett őserdei térség. A történelmében, ősi legendáiban, megszentelt helyeiben gazdag Peru jelenében tovább élnek és fejlődnek az ősi hagyományok. A Peru háromötödét borító őserdőben, Amazóniában ma is a folyók jelentik az utakat, amiken motorcsónakokkal és a kenukkal közlekednek az itt lakók. A modern élettel szemben itt még ma is az elbűvölő egzotikum az úr.

Peruba látogatni egész évben lehet, de érdemes figyelembe venni a csapadékot, és azt is, hogy az ország mely részébe utazunk, mivel a nagy távolságok és a földrajzi viszonyok miatt régiónként is nagy eltérések lehetnek. Az Andokban az esős nyári évszak decembertől márciusig, a száraz téli évszak júniustól augsztusig tart. A hegyekben a nappali és esti hőmérséklet között akár 20-25 ° C eltérés is lehet! Az OTP Travel perui körútján megmutatjuk e varázslatos ország nyújtotta csodákat, hogy ezek ne csak a szavak szülte képzeletben létezzenek!Perui körutazás 1. nap: Budapest - Lima

Kora reggel elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Limában.

Perui körutazás 2. nap: Lima – Paracas – Ballestas-szigetek – Chauchilla - Nazca

Hideg reggeli csomag, hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 200 km-re fekvő, 1975-ben létrehozott nemzeti parkjáról nevezetes Paracas városába. Indulás dél irányába az óceánpart mentén, a híres Pánamerikai főútvonalon, mely az amerikai kontinensen vonul végig mintegy 30 000 km hosszan, Alaszkától Patagóniáig. Paracasba érve utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt „Kis Galapagos”-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb.i.e.200 körül keletkezett. Ebéd Icában, majd utazás Nazcába. Délután a cantalloc-i vízvezetékek megtekintése. A nazcák által épített vízvezetékek koncentrikus körökből álló tározókon át juttatték el az összegyűjtött esővizet a csatornákba. Ezt követően látogatás egy jellegzetes perui kerámia- és aranyműhelybe. Szállás Nazcában.

Perui körutazás 3. nap: Nazca - Arequipa

Kora reggel transzfer a Marie Reiche repülőtérre, majd fakultatív program: utazás kisrepülővel a Nazca – vonalak fölött (magyar idegenvezető nélkül). A rejtélyes Nazca–vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek titkukat a mai napig nem fejtették meg. A fakultatív programot nem választók a nazcai Antonini Régészeti Múzeumban ismerkedhetnek meg közelebbről a nazca kultúrával. A programok után továbbutazás autóbusszal Arequipába (kb.11 órás buszút), útközben hideg ebéd csomag az autóbuszon. Vacsora Camanában egy helyi étteremben. Megérkezés Arequipába a késő esti órákban, szállás.

Perui körutazás 4. nap: Arequipa - Colca

Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Ebéd Arequipában, majd továbbutazás Colcába, út közben hideg ebéd. Szállás Colcában.

Perui körutazás 5. nap: Colca Canyon - Puno

Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás Puno városába, ahol szállás.

Perui körutazás 6. nap: Puno – Titicaca-tó

Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titicaca gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Tovább utazás Taquile szigetére, ahol 533 kőlépcsőn lehet eljutni a központba. A szigetet kb. 1700-an lakják, a szűk közösség halászatból, növénytermesztésből, kézművességből él. Házias ebéd a szigeten, majd visszautazás Punóba, ahol szállás.

Perui körutazás 7. nap: Puno - Cuzco

Elutazás távolsági turista busszal Cuzcóba (kb.380 km). Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 8. nap:

DSzent völgy – Pisac- Cuzco Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Ebéd, majd visszautazás Cuczóba és a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Ezt követően városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése. Este vacsora és folklór táncbemutató. Szállás Cuzcóban.

Perui körutazás 9. nap: Cuzco – Machu Picchu

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán leglátványosabb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához, ahol a megérkezést követően ebéd. Az ebéd után kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 10. nap: Cuzco - Lima

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor – a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor – a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton. Vacsora és szállás Limában.

Perui körutazás 11. nap: Lima - Budapest

Szabad program Limában vagy félnapos fakultatív programlehetőség: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

Perui körutazás 12. nap:

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 15 fő

A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott!

 • Érintett városok
  Lima, Nazca, Arequipa, Colca, Puno, Cuzco, LIMA PROVINCE
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Lima / Cuzco – Lima - Budapest útvonalon
  • utazás  a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi turista buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
  • 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás a leírás szerint (10 alkalommal reggeli, 8 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban)
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok  (minimum létszám: 10 fő)
  Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett
  A limai Aranymúzeum megtekintése
 • Szobajellemzők
  10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • Ellátás
  félpanziós ellátás a leírás szerint (10 alkalommal reggeli, 8 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban)
Legjobb árak:
2020.10.02 - 2020.10.13 Legjobb ár$
11 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: kétágyas szoba
1.149.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.10.02 - 2020.10.13
11 éj, Félpanzió, Repülő
Szobatípus: kétágyas szoba
1.149.000 Ft / fő
2020.10.02 - 2020.10.13
11 éj, Félpanzió, Repülő
Szobatípus: egyágyas standard szoba
1.349.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
MedSpa

A Temzén úszó, zöld sziget lesz London legújabb gyógyfürdője

Az 1000 négyzetméteres fürdőnek két emelete és egy szabadtéri medencéje lesz.

Kultúra

Hamarosan nyit Európa legnagyobb, ingyenes szabadtéri fotókiállítása

A badeni fesztiválon kiállított képek az emberek és a környezet viszonyáról mesélnek.

Bor & Gasztró

Még lehet regisztrálni az első Nagy Tésztaevő Bajnokságra

Wang Mester most a kínai tésztaevő versenyek hangulatát hozza el a Vámház körútra.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Kiruccanás Rómába, az örök városba
Legjobb ár*:
64.200 Ft / fő / 4 éjtől *2020. október 21-i érkezéssel
DÉL-KARIB TÉRSÉG - 7 éjszakás hajóút - FR07D250
Legjobb ár*:
147.346 Ft / fő / 7 éjtől *2021. január 3-i érkezéssel
Kirándulás az
Legjobb ár*:
7.033 Ft / fő / éjtől *2020. július 5-i érkezéssel
Plitvice: Hotel Plitvicka Jezera
Legjobb ár*:
17.400 Ft / fő / éjtől *2020. szeptember 2-i érkezéssel
Vrsi: Hotel Beni
Legjobb ár*:
80.200 Ft / fő / 5 éjtől *2020. augusztus 22-i érkezéssel