Provence és a Côte d'Azure - csoportos dél-franciaországi utazás tengerparti nyaralással

Provence és a Côte d'Azure - csoportos dél-franciaországi utazás tengerparti nyaralással
Provence és a Côte d'Azure - csoportos dél-franciaországi utazás tengerparti nyaralással
Provence és a Côte d'Azure - csoportos dél-franciaországi utazás tengerparti nyaralással
Provence és a Côte d'Azure - csoportos dél-franciaországi utazás tengerparti nyaralással
Provence és a Côte d'Azure - csoportos dél-franciaországi utazás tengerparti nyaralással

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Provence és a Francia Riviéra minden utazó álma, aki pedig oda eljutott, a legszebb emlékeket őrzi erről a vidékről. Mindehhez bizonyára hozzájárulnak az Alpoktól a Földközi-tengerig húzódó, festőket és írókat is megihlető vadregényes tájak, a jellegzetes illatok, a zamatos borok, a római és középkori emlékekkel büszkélkedő városok, a vendégszerető lakosok és nem utolsósorban a változatos tengerpartokkal tarkított, elegáns és sok filmben felbukkanó üdülővárosok sora. A program során virágzó levendulamezők között utazunk, ellátogatunk Aix-en-Provence-ba, felkeressük az ókori Pont du Gard-t és az avignoni pápai palotát, de barangolhatunk jellegzetes kisvárosok szűk utcáin, kóstolhatunk helyi borokat és fürödhetünk az azúrkék tengerben is.

Program:

Július 1.
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Nizzába (13.00-15.05), majd buszra szállunk és megkezdjük az utazást Provence felé. Szállás a régió kapujában, Manosque-ban: Best Western Hotel le Sud 3*.

Július 2.
Reggeli után utazás a Lubéron Nemzeti Parkon keresztül, ahol utunkat illatozó levendulamezők kísérik. Pihenő az egyik legszebb fekvésű, még működő kolostornál, az Abbaye de Senanque-nál, majd a hegyoldalra épült Gordes romantikus utcáin barangolhatunk. Szállás a hangulatos kisvárosban, Cavaillonban: Hotel du Park 3*.

Július 3.
Reggeli, majd szabadidő Cavaillonban. Lehetőség van a környék felfedezésére gyalog vagy bérelt kerékpárral is. Szállás Cavaillonban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Pont du Gard, Avignon és Chateauneuf du Pape: 70 euró/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után indulás a Pont du Gard-hoz, a világ legszebb épen maradt római kori vízvezetékéhez, amely több mint 2000 éve íveli át a Gardon folyót. Továbbutazás Avignonba, ahol a városnézés során sétálunk a középkori városfallal körülvett óvárosban és felkeressük a Pápák Palotáját (Palais des Papes). Provence leglélegzetelállítóbb látnivalója adott otthont a száműzött pápáknak a 14. században. Megismerkedünk a híres avignoni híd (Pont Saint-Bénezet) történetével is. Délután a régió egyik legismertebb borászatát keressük fel Chateauneuf du Pape-ban, ahol a helyi borokkal ismerkedhetünk.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 15 fő.

Július 4.
Reggeli után indulás a Riviéra felé. Útközben megállunk Provence szellemi központjaként ismert Aix-en-Provence-ban, sétálunk a 17. századi paloták, a szökőkutas terek és a platánokkal szegélyezett sugárutak mentén. Kitérőt teszünk az egyik legkedveltebb dél-francia üdülővárosba, Fréjusbe, majd a gyönyörű partmenti úton (Esterel avagy Corniche d'Or) jutunk el Cannes-ba. Szállás Cannes-ban: Hotel les Orangers 3*. A szálloda az óváros (Le Suquet) felett, egy domboldalon fekszik, nyugodt környezetben, kb. 350 méterre a tengerparttól. A 19. századi épületet elfoglaló hotelt néhány éve teljeskörűen felújították. A vendégek kényelméhez étterem, bár és külső medence járul hozzá. A célszerűen berendezett szobák szigorúan nem dohányzóak, saját fürdőszobával, hajszárítóval, légkondicionálóval, tévével és ingyenes wifi csatlakozással rendelkeznek. Elhelyezés 'Comfort' szobatípusban (kb. 16 m2).

Július 5.
Reggeli, majd délelőtt gyalogos városnézés Cannes-ban: Le Suquet a provence-i piaccal, vár, kikötő és környéke, Boulevard de la Croisette, Palais des Festivals. Délután szabadidő Cannes-ban: lehetőség a város további felfedezésére egyénileg. Szállás Cannes-ban.

Délután fél napos fakultatív kirándulás komppal a Lerins-szigetekhez: 50 euró/fő (helyben fizetendő)
A szárazföld közelében fekvő szigetek népszerű kirándulóhelyek a helyiek és a turisták körében is. A két lakott sziget közül a közelebbi, Ile St. Marguerite mellett elhajózunk (az itt épült erődítmény foglya volt a Dumas regényből is ismert "Vasálarcos") és a kicsit távolabbi Ile St. Honorat-n kötünk ki. Az itt élő ciszterci szerzetesek saját kezűleg készítenek Hérinat (gyógynövény likőr), fehér- és vörös borokat, levendula olajat és mézet. Felfedezzük a régi kolostort, a szőlőültetvények között elsétálunk a több száz éves kis kápolnákhoz, majd megkóstoljuk az itt készült likőröket.
Az ár tartalmazza a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a kompjegyet. Minimum létszám: 15 fő.

Július 6.
Reggeli, majd szabadidő Cannes-ban. Szállás Cannes-ban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Antibes, St. Paul de Vence és Grasse: 60 euró/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után a közeli bájos kisváros, Antibes utcáin sétálunk, mely egykor Picasso kedvelt helye is volt, sok képén visszaköszön a környező táj. Felkeressük a hangulatos helyi piacot is. Továbbutazás St. Paul de Vence-ba. A hegyoldalba épült falu a középkorban védelmi szerepet töltött be és rendkívüli fekvésének, eredeti bájának köszönhetően sok festőt és művészt is megihletett, többek között Matisse-t, Chagallt és Picassot. A település ma is fontos kulturális és művészeti központ. Délután Grasse-ba, a francia parfümök fellegvárába utazunk, ahol felkeressük az egyik legrégebb óta működő parfümkészítő műhelyet.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám 15 fő.

Július 7.
Reggeli, majd szabadidő Cannes-ban. Szállás Cannes-ban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Eze és Monaco: 60 euró/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után kelet felé utazunk és felkapaszkodunk a tenger fölé magasodó, parányi faluba, Eze-be. A teljes mértékben helyreállított település egy valóságos ékszerdoboz, amely minden utcasarkon tartogat látnivalót: évszázados kéményekre, román kori ablakokra vagy apró tetőkertekre bukkanhatunk. A Grande Corniche mentén, a római kori emlékmű mellől gyönyörű kilátás nyílik a szomszédos Monacora, mely utunk következő állomása. A hercegség a világ második legkisebb országa és legsűrűbben lakott városállama. A hegyek és a tenger közé teraszosan épült település a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Elsétálhatunk a hercegi palotához, az Óceanográfiai Múzeumhoz és a Jardin Exotique-hoz.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám 15 fő.

Július 8.
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Nizzába. A gyalogos városnézés során a Riviéra fővárosának legfontosabb látnivalóit vesszük sorra: vár, kikötő, Promenade des Anglais, óváros, Place Massena. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre (15:40-17:30).

 • Érintett városok
  Nizza, Nimes, Arles
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen járattal
  • Egy db kisméretű kézipoggyász (max. 42x32x25 cm)
  • Különbusz a franciaországi tartózkodás során
  • Szállás hét éjszakára, 3*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Városnézések a szükséges belépőkkel
 • Ár nem tartalmaz
  • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás: 1,5 %
 • Szobajellemzők
  Szállás jó minőségű középkategóriás szállodákban
 • Ellátás
  reggeli
 • További információk

  Az út kiemelt értékei:

  • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodákban
  • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal
  • Látnivalókban gazdag út, amely során a pihenésre is jut idő
  • Provence és a Francia Riviéra ismert és kevésbé ismert nevezetességeinek felfedezése
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Heti Cuki

Bécsi happy end az ausztrál pingvineknek

Hányattatott sors jutott nekik, Bécsben új otthonra találtak.

Túra

Ne mondjon le télen sem a túrázásról - utazzon inkább egzotikus helyre!

Mianmar, Costa Rica, Hawaii és még soroljuk - itt vétek lenne a tengerparton henyélni.

Távol

Korcsolyázás a Maldív-szigeteken

Csak mert meleg van, nem kell lemondani a téli sportokról.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Brazília és Argentína
Legjobb ár*:
559.000 Ft / fő / 12 éjtől *2018. március 10-i érkezéssel
Kína és Hongkong csodái
Legjobb ár*:
669.000 Ft / fő / 10 éjtől *2018. május 10-i érkezéssel
Indonézia - Jáva kiskörút - egyéni körutazás
Legjobb ár*:
162.000 Ft / fő / 4 éjtől *2017. december 18-i érkezéssel
Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban, magyar nyelvű idegenvezetéssel
Legjobb ár*:
539.000 Ft / fő / 9 éjtől *2018. február 4-i érkezéssel
USA - keleti parti körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Legjobb ár*:
599.000 Ft / fő / 10 éjtől *2018. június 9-i érkezéssel