Reneszánsz hangulatok Firenzében

Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében
Reneszánsz hangulatok Firenzében

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. szeptember 19 - szeptember 22.
További indulási időpontok »
Időtartam: 4 nap (vasárnap - szerda)
Ellátás: i Program szerint
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 278.900 Ft / fő / 3 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Repülővel, Wizz Air menetrendszerinti járattal, 3 *-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában, reggeli, 1 alkalommal ebéd.

Részletes program
Toszkána „fővárosát”, a varázslatos Firenzét a "reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetetik. Ez nem is csoda, hiszen az olasz kultúra nagyjai hagyták itt kéznyomukat: festmények, szobrok, gyönyörű épületek, irodalmi alkotások mesélnek a múltról.
Az Arno folyó két partján, annak csodálatos völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Századokon át a Medici család uralta, 1865-1870 között pedig az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont, óvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.
A program során a legszebb látnivalókon túl kényelmes tempóban fedezhetjük fel a várost és közvetlen környékének rejtett titkait is, mivel a szállásunk Firenze belvárosában lesz. A titkos helyek felfedezésében a Firenzében élő helyi idegenvezetőnk lesz segítségünkre.

1. nap: Budapest - Bologna - Firenze (105 km)
Elutazás Budapestről 13:35-kor Bolognaba a WizzAir közvetlen menetrend szerinti járatával. Érkezés 15:00-kor, majd továbbutazás Firenzébe. A szállás elfoglalását követően egy hangulatos program vár ránk: csónakázás az Arno folyón. Miközben a város szépségében gyönyörködünk, egy pohár aperitif fokozza a hangulatot (rossz idő esetén egy panoráma teraszon fogyaszthatjuk el az üdvözlőitalt).
Este szabadprogram, a vacsora fakultatív, amelyet nem érdemes kihagyni, hiszen idegenvezetőnk egy tipikus firenzei, toszkán ételeket kínáló étterembe kalauzol el minket, mesél az ételekről és segít a választásban.

2. nap: Firenze
Ezt a napot teljes egészében Firenze felfedezésére szenteljük. 4 órás közös séta a 14-15. században épült belvárosban, melynek során kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Keresztelő kápolnát, a Harangtornyot, Dante szülőházát, a Santa Croce templomot, a Medici kápolnát (ahol Michelangelo szobrai is láthatóak), az Uffizi képtár, a Pitti palotát, majd átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon is. Útközben az egyik piacon még egy finom kóstolóra is szakítunk időt. Ezt követően szabadidő, fakultatív ebédelési lehetőséggel.
Délután két fakultatív program közül lehet választani. Mindkét esetben még itthon jelentkezni kell, ugyanis a belépőket előre le kell foglalni.
1. lehetőség: Látogatás a Palazzo Vecchioban, amelynek egy része ma is városházaként működik. A múzeumban sok érdekességet megtudhatunk Firenzéről, a Medici családról és a város vezetőiről. Emellett itt találhatók Donatello, Michelangelo és Verrochio alkotásai, egy Vasari által alkotott térképterem, és jónéhány díszes terem mellett egy szép panoráma terasz is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.
2. lehetőség: Látogatás az Uffizi képtárban. Olaszország leglátogatottabb múzeumát a Medici család alapította. Az U alakú épület a 16. század végére épült fel. Itt található a világ egyik leggazdagabb gyűjteménye többségében olasz művészek alkotásaival: Botticelli, Michelangelo, Tiziano, Leonardo da Vinci, de láthatunk Raffaello, Giotto és Caravaggio festményeket is.
Este szabadprogram, a vacsora fakultatív (étteremválasztás idegenvezetőnk ajánlásával).

3. nap: Firenze - Bologna (105 km)
Firenze kapujában, egy gyönyörű toszkán birtokon található a Mediciek villája, mely több mint 500 éves múlttal rendelkezik. A firenzei író, politikus, filozófus, a reneszánsz kor egyik legnagyobb gondolkodója, Machiavelli, a Firenzéből való száműzetése alatt 2 évig itt élt. A felújított, rusztikus épületben található a múzeum, ahol élt és alkotott. Igazi toszkán panoráma és borászattal egybekötött szőlőbirtok vár minket. A panorámás kertből még egy utolsó pillantást vethetünk a Dómra, majd a 13. századi pincesort tekintjük meg, ahonnan egy titkos alagúton keresztül Toszkána legrégebbi éttermébe érkezünk meg.
A múzeumlátogatást követően egy borkóstolón veszünk részt, ahol a régió 3 fajta, zamatos borát ízlelhetjük meg, amit egy 3 fogásos, helyi ételekből összeállított ebéd követ.
Firenzétől búcsúzva a délutáni órákban érkezünk Bolognába. A szállás elfoglalása, majd gyalogos sétára indulunk a „vörös” városban, melynek épületei sárga és terrakotta színekben díszelegnek. 1088-ban Bolognában alapították a világ első egyetemét, mely a mai napig egyetemváros, ez meghatározza fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat.
Bologna leginkább a gasztronómiájáról híres. Ez a régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának és a modenai balzsamecetnek, továbbá a város kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltjaira is.
A városnézés után szabadprogram, a vacsora fakultatív.

4. nap: Bologna - Budapest
Reggeli után még egyénileg folytathatjuk a hangulatos város felfedezését, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás 15:30-kor a WizzAir közvetlen járatával, érkezés Budapestre 16:55-kor.

Az UNESCO Világörökségi helyszínek:
-Firenze történelmi központja
-Mediciek villája

Várható menetrend: Wizz Air járattal

Budapest - Bologna: 13:35 - 15:00 h
Bologna - Budapest: 15:30 - 16:55 h

z UNESCO Világörökségi helyszínek:

-Firenze történelmi központja
-Mediciek villája

Legjobb árak:
2021.09.19 - 2021.09.22 Legjobb ár$
3 éjtől, Program szerint
Szobatípus: Kétágyas szoba
278.900 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.09.19 - 2021.09.22
3 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Kétágyas szoba
278.900 Ft / fő
2021.10.23 - 2021.10.26
3 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Kétágyas szoba
278.900 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

The Lennon Wall Story néven megnyílt Prágában a híres fal múzeuma

A falat 2014-ben fehérre meszelték, 2019-ben pedig szabadtéri galériává alakították át.

Budapest

A virágok motívumára koncentráló kettős tárlat nyílt meg a Duna Palotában

A kettős tematikájú tárlatot a Magyar Kézművességért Alapítvány állította össze, központjában a virág szimbólumával.

Kultúra

Először rendeznek Debrecenben Utcazene Napokat

Pályakezdő formációk szórakoztatják a közönséget szabadtéri örömzenéléssel.

Megtekintett utak, szálláshelyek