Amerika Brazília Rio de Janeiro
járványügyi kockázati besorolás: utazásra nem javasolt

Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás

Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás
Rio De Janeiro – Csoportos Városlátogatás

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. december 1 - december 8.
További indulási időpontok »
Időtartam: 8 nap (kedd - kedd)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Szállás + utazás
Legkedvezőbb alapár/fő: 499.000 Ft / fő / 7 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Nincs még egy olyan hely, mint Rio de Janeiro! A világ sokak szerint egyik legszebb városában szinte eláll az utazó lélegzete, amikor először pillantja meg a Copacabanát és a Cukorsüveg-sziklát, vagy a Corcovadót a Krisztus szoborral.

Autentikus élmények a cariocák városában
Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetővel

Nincs még egy olyan hely, mint Rio de Janeiro! A világ sokak szerint egyik legszebb városában szinte eláll az utazó lélegzete, amikor először pillantja meg a Copacabanát és a Cukorsüveg-sziklát, vagy a Corcovadót a Krisztus szoborral. Az egymásba fűzött homokos strandok szegélyezte város kékben úszó bazaltsziklái, a világ legnagyobb városi esőerdeje, az elbűvölő koloniális városrészek és a modern rezidenciák változatos látnivalókkal örvendeztetik meg a turistákat. Rio de Janeiro önmagában is tökéletes úti cél, mert megannyi élményt kínál egyszerre: kulturális értékeket, természeti kincseket, világhírű strandokat, a szambát és a bossanovát, izgalmas gasztronómiai kalandozásokat. Rióban senki nem unatkozik; a cariocák, vagyis a helyi lakosok derűje egy pillanat alatt átragad az utazókra, akik az itt eltöltött napok alatt nem csak felejthetetlen emlékekkel, de pozitív életérzéssel is feltöltekeznek.

Időpont: 2019. október 23-29. (5 éjszaka)

Rio de Janeiro – csoportos városlátogatás 1. nap

Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Rio de Janeiro-ba a délutáni órákban. Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőgépen.

Rio de Janeiro – csoportos városlátogatás 2. nap

Megérkezés Rio de Janeiro-ba a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába felfrissülésre, majd félnapos városnézés a világ egyik legszebb városában. Látogatás a Centro városrészben, ahol az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális is található. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár található. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Porto Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. Itt látható Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiai öt karikára rímelve ábrázolja az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait. A 2 hónapig készült műalkotás a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített graffitije. A program során ebéd a Confeitaria Colombo étteremben, Rio leghíresebb kávéházában. A 165 éves étterem ragyogó belső tereivel, üvegablakaival, gyönyörű bútoraival a Belle Époque korszakét idézi. Szállás Rio de Janeiro-ban, a választott szállodában, a Copacabana-tól sétatávolságra.

Rio de Janeiro – csoportos városlátogatás 3. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. Szállás Rio de Janeiró-ban.

Rio de Janeiro – csoportos városlátogatás 4. nap

Reggeli után fél napos kirándulás a Santa Teresa negyedbe, ahol igazi brazil hangulat és egyedi élmények fogadják a látogatókat. A dombok között kanyargó szűk utcácskákat bájos pasztellszínű koloniál épületek szegélyezik. A bohém negyed számos kis művészeti galériának és kávézónak ad otthont. Itt, a Lapa negyeddel határosan található a híres Selarón lépcső, mely a chilei Jorge Selarón alkotása. Az élénk színű mozaikokkal és csempékkel borított lépcsősor különlegessége, hogy a művész a maga festette csempék mellett Rio utcáin is gyűjtött anyagot művéhez, sőt, egy idő után a világ minden tájáról érkező „adomány” cserepeket is beépítette a legendás, 250 fokból álló lépcsősorba. Ebéd egy jellegzetes Santa Teresa-i étteremben, ismerkedés az autentikus brazil konyha ízeivel. Délután fakultatív program: látogatás egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb.1,5-2 órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt, még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve a szamba táncosokkal kipróbálják a tánclépéseket. Szállás Rio de Janeiro-ban.

Rio de Janeiro – csoportos városlátogatás 5. nap

Szabad program a cariocák városában.

Este fakultatív program: vacsora a Churrascaria Palace étteremben. A több mint fél évszázados, nagy hagyományokkal rendelkező étterem grillezett specialitásairól híres. A churrascaria vacsora során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. Az éteremben gazdag előétel- és salátaválaszték is rendelkezésre áll büféasztalokon. A vacsora-élmény után fakultatív lehetőségként lehetőség van ellátogatni az egyik hagyományos riói szórakozóhelyre, a Rio Scenariumba. A leginkább egy többemeletes régiségboltra hasonlító klubban különleges atmoszféra, élő zene és tánc várja a vendékeket. (A programot választók az idegenvezetővel egyénileg, taxival utaznak vissza a szállodába, melynek költsége a helyszínen fizetendő.)

Szállás Rio de Janeiro-ban.

Rio de Janeiro – csoportos városlátogatás 6. nap

Szabad program a cariocák városában, vagy fakultatív kirándulás:

Utazás dzsippel a Tijuca esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az esőerdőbe érkezve a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók. Visszautazás dzsippel a városba. Az út Rio egyik leghíresebb strandja, az Ipanema mentén halad. A partszakasz világhírnevét egy ipanemai lányról szóló dalnak köszönheti, melyet a hatvanas években szerzett Tom Jobim és Vinicius de Moraes, a kor két híres brazil zenésze. A program során rövid megálló egy italra a legendás hírű bárban (Garota de Ipanema), ahol a sláger született; itt a zenészek és a dal emlékei is láthatók. Ezt követően ebéd az Ipanema és Copacabana találkozásánál lévő Casa da Feijoada étteremben, ahol az egyik legjellegzetesebb brazil étel, a feketebabból és húsokból készített, különböző köretekkel tálalt feijoada kóstolható meg. A laktató ebéd után visszautazás a szállodához vagy vásárlási lehetőség az étterem melletti szabadtéri vasárnapi bohém piacon. Szállás Rio de Janeiro-ban.

Rio de Janeiro – csoportos városlátogatás 7. nap

Szabad program a kijelentkezésig. Délelőtt fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

8. nap Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 16 fő.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, turista osztályon
  • utazás a programok és a transzferek alatt légkondicionált autóbusszal
  • 5 éjszakai szállás Rio de Janeiro-ban a választott helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában
  • 5 alkalommal reggeli és 3 alkalommal ebéd a leírás szerint
  • programok és kirándulások belépőjegyek nélkül
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • belépőjegyek
  • borravalók
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (minimum létszám: 12 fő)
   Látogatás egy szambaiskolában
   Vacsora a Churrascaria Palace étteremben 
   Belépő a Rio Scenariumba
   Dzsiptúra a Tijuca esőerdőben és az Ipanema parton ebéddel
   Hajókirándulás a Guanabara-öbölben
 • Szobajellemzők
  Az alábbi, választható helyi osztályba sorolás szerint három-, vagy négycsillagos szállodákban, melyek egymástól kb.15 perces sétára találhatók a Leme tengerparti szakaszon illetve közelében. A Leme Beach a Copacabana folytatása; a két tengerparti szakasz nincs elkülönülve, egymás után következnek és együtt összesen 5 km hosszúak.

  Windsor Plaza Hotel ***
  A háromcsillagos szálloda a Copacabana és a Leme tengerparti szakaszok találkozásánál, két háztömbre (kb.300 méterre) a tengerparttól található. Kis tetőtéri medence, ingyenes Wi-Fi, szauna, fitneszterem, amerikai bár szolgálja a vendégek kényelmét. A zuhanyozós, fürdőszobás szobák felszereltsége: légkondicionáló, síkképernyős TV, minibár, széf, telefon, hajszárító.

  Arena Leme Hotel ****
  A négycsillagos szálloda közvetlenül Leme (a Copacabana folytatása) tengerpartján emelkedik. A tetőn kis medence és bár, a hotelben étterem és fitnesz központ várja a vendégeket. A superior szobák az alacsonyabb emeleteken helyezkednek el és az Avenida Atlanticóra illetve részlegesen az óceánra nyújtanak kilátást. Felszereltségük: fürdőszoba, légkondicionáló, minibár, síkképernyős TV, telefon, hajszárító. A szálloda ingyenes Wi-Fi-t biztosít vendégeinek.
 • Ellátás
  5 alkalommal reggeli és 3 alkalommal ebéd a leírás szerint
Legjobb árak:
2020.12.01 - 2020.12.08 Legjobb ár$
7 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas szoba **** hotel
499.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.12.01 - 2020.12.08
7 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas szoba **** hotel
499.000 Ft / fő
2020.12.01 - 2020.12.08
7 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: egyágyas szoba **** hotel
649.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Amatőr kincskereső bukkant bronzkori leletekre Skóciában

A férfi később végigkísérte a hivatalos ásatásokat is.

Távol

Szombattól újraindulhat a tengeri turizmus Olaszországban

Norvégiában ugyanakkor éppen most tiltották be a nemzetközi turistahajók kikötését.

Családbarát

Kevés a látogató, drasztikus lépésre szánta el magát a Disney World

Hiába volt hónapokig zárva, kevesen látogatják a floridai Disney Worldöt.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Dubai és Abu Dhabi körutazás
Legjobb ár*:
220.000 Ft / fő / 6 éjtől *2020. augusztus 17-i érkezéssel
Az Arab-öböl gyöngyszeme, Doha
Legjobb ár*:
199.000 Ft / fő / 4 éjtől *2020. szeptember 25-i érkezéssel
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
388.794 Ft / fő / 9 éjtől *2020. szeptember 27-i érkezéssel
Csoportos hajóút - Mediterrán kincsek nyomában az októberi hosszú hétvégén
Legjobb ár*:
293.932 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
Laosz - Vietnám - Kambodzsa körutazás
Legjobb ár*:
530.000 Ft / fő / 13 éjtől *2020. november 8-i érkezéssel