Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo

Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo
Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Világörökségek az ikonikus városokban 6nap 5éj

Olyan repülős program megvalósítását tűztük ki célul, ahol a mediterrán hangulat és kényelem jegyében utazunk kulturális világörökségi helyszíneken Spanyolország nagyvárosaiban! Az oly sok látnivalóval büszkélkedő Madrid és Toledo mellett az idén több alkalommal jártuk be Valenciát és úgy gondoljuk, ez az a város, melybe minden idelátogató szerelmes lesz! Hogy miért: tiszta levegőjével, szélesen szellős utcáin pálmafákkal tagolt gyönyörű házaival csak ámul az ember a városba érkezve! És amikor elvegyül az óvárosában, egyszerűen magával ragadja a mediterrán ám mégis nyugodt hangulat, utcáin sétálva szépen díszített házak és a történelmi múlt kíséri lépteinket! Legyen Ön is szerelmes és kalandozzon velünk a spanyol varázslat mentén…

1. nap: Budapest–Madrid
Elutazás menetrendtől függően repülővel Madridba. Transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakán keresztül szálláshelyünk lesz. Repülő menetrend függvényében autóbusszal ismerkedünk a várossal, átfogó képet kapva Madridról. A Las Ventas Bikaviadal arénától indulva a Santiago Bernabeu érintésével megállókkal, fotószünettel a modern városrészbe kalauzoljuk Önt, majd a Cuatro Torres üzleti negyedbe utazunk, Madrid 4 nagy felhőkarcolójához. Útközben elhaladunk a Cuzco, Picasso-torony, Felfedezések tere, Kolumbusz emlékmű, Kasztilia-tér, Európa Kapu útvonalon. Gyalogos városnézésünk során Madrid óvárosában főbb nevezetességeivel ismerkedünk: Almudena katedrális, Mercado San Miguel piac (kívülről), Puerta del Sol, Plaza Mayor (főtér) majd autóbusszal szálláshelyünkre utazunk, közben számos nevezetesség mellett haladunk el: Posta Palota, Palacio Liria, Gran Via, Debod templom, Spanyolország tér, Cervantes emlékmű, Calle Mayor, Puerta del Sol, Parlament, Neptun szökőkút, Alcala-kapu, útvonalon utazunk, majd szálláshelyünkre érkezünk.

2. nap: Madrid – a spanyol főváros és az El Escorial (60 km)
Reggelit követően folytatjuk ismerkedésünket a spanyol fővárossal: Cervantes-emlékmű, Királyi Palota, óváros, Fakultatív ajánlatunk: a méltán világhírű Prado Múzeum megtekintése, látogatás magyar nyelvű idegenvezetővel. Legnagyobb spanyol festők egyedülállóan gazdag kép gyűjteménye: El Greco, Velazquez, Goya, Zurbaran, Murillo … A városnézést követően délután szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: (jelentkezéskor foglalni kell!) Ellátogatunk a világ nyolcadik csodájához, az El Escorialhoz. A spanyol királyok rezidenciáját és temetkezési helyét helyi vezetéssel ismerhetjük meg. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Madridból szuperexpresszel Toledóba 30 perc alatt!
Elfogyasztjuk reggelinket, majd metróval a pályaudvarra igyekszünk. Szuperexpressz gyorsvonattal a spanyol Kasztília fővárosába, Toledóba utazunk, ahol autóbusszal érkezünk a volt királyi székhely gazdag történelmi múlttal rendelkezik melynek nyomába eredünk! Páratlan műemlékeit látogatjuk meg idegenvezetőnkkel: a város fölé emelkedő katedrálisát, a városházát, a zsidó negyedet, a Santo Tomé-templomot, El Greco leghíresebb festményével. Szabadidejében kedvére ismerkedhet a várossal majd Madridba térünk vissza. Estére flamenco-estre csábítjuk! Fakultatív ajánlatunk: tipikus spanyol flamenco show-n veszünk részt, hangulatos zenével, tánccal.

4. nap: Madridból szuperexpresszel Valenciába 1 óra 40 perc alatt!
Reggelinket követően ismét a gyorsvonat lesz a segítségünkre, hogy „pillanatok alatt” a művészetek városába, Valenciába utazzunk. Spanyolország 3. legnépesebb városát gyorsan megszeretjük mediterrán hangulata, friss levegője, az utcákból áradó tisztaság, gyönyörű pálmafákkal szabdalt épületei és pezsgő de mégis nyugodt életét látva! A vonatpályaudvarról autóbusszal indulunk a város felfedezésére: a kikötő felől érkezve az egykoron folyómedret feltöltve megcsodáljuk a híres spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett hatalmas, csodálatos és futurisztikus épületekből álló komplexumait, mindegyike valóságos modern építészeti mestermű! Az Opera, L'Hemisferic és a Tudomány Múzeumának épületeit. A Guliver park mellett elgurulva Európa legnagyobb gótikus városkapuja a Torres de Serranos-t követően érkezünk szálláshelyünkre. Rövid pihenőt követően gyalogosan és az ultramodern metrót kihasználva Valencia meghódítására indulunk: Bazilika és a közvetlen közelségében lévő gótikus katedrálisa (benne a Szent Grál másolata és Goya festmények), a mediterrán hangulatú Casco Antiguo és Barrio del Carmen városrészek szűk, kanyargós, labirintus-szerű utcáin érjük el a piac épületét. Óvárosi sétánkat templomok, szépen díszített házak kísérik. Városnézésünk végén talán a leghíresebb valenciai Selyembörze (Selyempalota) gótikus épületét tekintjük meg, melynek külső és belső látványa lebilincseli az idelátogatót! Szabadidő a városban majd a szálláshelyünkre térünk vissza. Estére fakultatív borkóstolóval egybekötött vacsorát ajánlunk: jöjjön velünk Valencia hangulatos óvárosába és foglaljon helyet egy tipikus spanyol étteremben, ahol a vacsoránk helyi ízeknek megfelelően hamisíthatatlan valenciai paela lesz borkóstolóval egybekötve (közlekedés metróval csoportosan).

5. nap: Te csodálatos Valencia!
Reggelit követően szabadidő e csodálatos városban! Fakultatív lehetőség egyénileg: a méltán világhírű, Európa legnagyobb Óceonográfiai Múzeumának megtekintését ajánljuk (taxi: kb 15 Euro/út a belvárosból), ahol 110ezer m2-en kül- és beltéri területeken a tengeri élővilág több ezer példáját tekinthetjük megi, köztük cápákat, delfineket és fókákat. A víz alatti, 70 méter hosszú csatornába lépve a cápák és a különböző tengeri állatok szó szerint az ember körül úszkálnak. Lebilincselő élmény vár ránk! Egyénileg lehetőség nyílik könnyedén a valenciai metrón elérni a belvárost, helyet foglalni egy-egy tapas bárban, leülni egy csésze kávéra és szemlélni egy igazi mediterrán nagyváros mindennapjait.

6. nap: Valenciából szuperexpresszel Madridba majd Budapest
Délelőtt a repülőmenetrend függvényében szabadidő Valenciában, igény szerint a még nem látott objektumok felkeresése egyénileg. Valenciából ismét a szuper gyors vonat lesz az útitársunk Madridig. (a vonat valamint a repülő menetrend és utasaink kényelme alapján a program 5. éjszakája Madridban is lehetséges! Ez esetben a 6. napon a délelőtti szabadidő Madridban kerül megvalósításra) A madridi pályaudvarról transzferrel érkezünk a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
  Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda***
  Ellátás: 5x reggeli
 • Ár nem tartalmaz
  Repülőtéri illeték kb.: 44.000 Ft
  1ágyas felár: 55.500 Ft
  4x fak. vacsora: 22.700 Ft

  Választható biztosítások:
  BBP biztosítás: 550Ft/nap
  CL PLUS biztosítás*: 10.000 Ft

  Fakultatív programok (15 főtől)
  El Escorial vezetéssel 8.200 Ft+belépő
  Toledo kirándulás 23.400 Ft
  Flamenco-est, itallal 14.500 Ft Prado képtár vezetéssel, belépővel 8.500 Ft
  Óceonográfiai múzeum kirándulás 30 Eur
  Tapas vacsora borkóstolóval20.300 Ft
  Belépők és jegyek tájékoztató árai:50 Euro
  Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 Euro
 • Ellátás
  reggeli
 • További információk
  Minimális létszám: 15 fő

  Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

  Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
  – 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.800 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.500 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Korcsolyázás a Maldív-szigeteken

Csak mert meleg van, nem kell lemondani a téli sportokról.

Bor & Gasztró

Forralt borozás – bögrényi csábítás

Milyen a jó forralt bor? És hogyan készítsük otthon, hogy tuti legyen?

Advent

Az Airbus tesztrepülője karácsonyi hangulatba ringatta magát

Hatalmas karácsonyfát rajzolt Németország fölé.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Virágkarnevál Nizzában, Citromfesztivál Mentonban
Legjobb ár*:
112.500 Ft / fő / 5 éjtől *2018. március 2-i érkezéssel
Világörökségek Japánban - nagy körutazás
Legjobb ár*:
849.000 Ft / fő / 13 éjtől *2018. március 18-i érkezéssel
Karnevál Rijekában
Legjobb ár*:
42.500 Ft / fő / 2 éjtől *2018. február 10-i érkezéssel
Varázslatos Dél-India: Tamil Nadu és Kerala mesés vidékein
Legjobb ár*:
465.000 Ft / fő / 12 éjtől *2018. február 20-i érkezéssel
Székelyföldi Kiskörutazás
Legjobb ár*:
67.500 Ft / fő / 4 éjtől *2018. április 27-i érkezéssel