Spanyolországi körutazás Madridtól Andalúziáig

Spanyolországi körutazás Madridtól Andalúziáig
Spanyolországi körutazás Madridtól Andalúziáig
Spanyolországi körutazás Madridtól Andalúziáig
Spanyolországi körutazás Madridtól Andalúziáig

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Madrid – Córdoba – Sevilla - Jerez – Cádiz – Málaga – Granada – Toledo – Madrid

Időpont: 2017. szeptember 16 – 24. (8 éjszaka)

A kulturális látnivalókban bővelkedő körutazás Spanyolország híresen szép tájait járja be: az ország szívéből, a magával ragadó Madridból indulva kalandozik a rusztikus délspanyol vidékre Andalúziába, a narancsvirág illatú falvak, a szemet gyönyörködtető iszlám és keresztény emlékek és a fülbemászó flamenco hazájába. A spanyol körutazás során Córdoba, Sevilla, Jerez, Cádiz, Málaga, Toledo mellett Granada és az Alhambra fellegvára ejt ámulatba, s akinek kedve tartja, Gibraltárra is kirándulhat egyet, hogy megcsodálhassa a mókás makákókat és a páratlan panorámát. A Madridtól Andalúziáig barangoló körutazást ajánljuk azoknak, akik most ismerkednek Spanyolországgal és természetesen azoknak is, akik már szerelembe estek vele és mindig visszahúz ide a szívük - vagyis minden szépségre fogékony utazónak!

Minimum létszám: 20 fő.


Program:

1. nap
Elutazás Madridba menetrendszerinti repülőjáratokkal, átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Madrid környékén.

2. nap
Reggeli után panorámás városnézés autóbusszal Madridban, a középkori, reneszánsz és barokk korabeli emlékek és legszebb terek érintésével: Gran Via sugárút, Spanyol tér, Királyi Palota, Nagykapu tér, Cibeles és Neptun díszkút, Las Ventas bikaviadal-aréna, Kolumbusz tér, Atocha pályaudvar. Továbbutazás Córdobába, az arab uralom Omajjád Kalifátusának székhelyére, amely a Nagy folyó, a Guadalquivir partján fekszik. Szállás Córdoba környékén.

3. nap
Reggeli után városnézés Andalúzia műemlékvárosában, ahol a mór, zsidó és keresztény kultúra találkozik. Córdoba belvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi. Látogatás a nagymecsetnél, mely az iszlám építészet legjelentősebb emléke Európában és a világ számára is az iszlám kultúra kimagasló gyöngyszeme. A mecsetet - Córdoba katolikusok általi visszavétele után - kb. kétszáz éven át tartó munkával részben katedrálissá alakították. Séta a Mezquita melletti hangulatos óvárosban, a zsidó negyedben. Továbbutazás Sevillába. Panorámás városnézés a nagyváros arculatát meghatározó műemlékek, látványosságok érintésével. A kereszténység egyik legnagyobb gótikus templomának, Sevilla katedrálisának megtekintése, majd séta a Santa Cruz negyedben. Szállás Sevilla környékén.

4. nap
Reggeli után elutazás Cádizba, Costa de la Luz fővárosába. Útközben rövid megálló Jerez de la Fronterában. A város és környéke méltán híres az eredetvédett Jerez borairól, valamint világhírű lovas iskoláiról. Látogatás a város egyik borászatában, ahol a borkóstoló során megtapasztalhatók az évszázados tradíciók. Továbbutazás Costa de la Luzra, az "Ezüstfény partjára", amely Európa délnyugati, homokdűnékkel szabdalt, romantikus, vadregényes partvidéke. Gyalogos városnézés Cádiz óvárosában, séta a háromezer éves múltra visszatekintő, atlanti-óceáni kikötőváros kis terekbe torkolló szűk utcáin. Tengerpart közeli szállás Cádiz környékén.

5.nap
Egész napos szabad program a környék felfedezésére.
Fakultatív program lehetőség: félnapos autóbuszos kirándulás Gibraltárra, amely 1704 óta brit felségterület. A kirándulás betekintést enged a Gibraltár-szikla látványosságaiba; az "Európa-pont", a lenyűgöző afrikai Rif-hegység, a 300 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Szt. Mihály barlang megtekintése, mely természet alkotta cseppkőképződményeiről híres. Az Atlasz-hegységben őshonos makákók a hegytető szikláin szabadon kóborolnak és elkápráztatják a látogatókat vicces mutatványaikkal. Visszautazás közben rövid megálló Tarifánál. Szállás Cádiz környékén.

6.nap
Reggeli után elutazás Granadába. Útközben látogatás Málagában, Európa egyik legősibb városában. A föníciai, római, arab és keresztény korszak régészeti maradványai és emlékei a város központját szinte szabadtéri múzeummá alakították, bemutatva 3000 év történelmét. A panorámás városnézést követően gyalogos séta az óvárosban, majd továbbutazás Granadába. Szállás Granada környékén.

7.nap
Reggeli után városnézés Granadában, a Sierra Nevada hegycsúcsaival körülvett városban. Látogatás az Alhambránál, amely Spanyolország egyik leghíresebb építészeti remeke. Az egykori mór királyi palota az ősi római és vizigót romok fölé épült, a Darro folyó mentén, a tengerszint felett 700 m magasságban elterülő Sabika dombon. A fellegvárhoz tartozó Generalife Kertet változatos növényzet, szökőkutak, medencék, vízelvezetők és csobogók díszítik. Séta az egyetemi városban, Granada központjában. Európa egyetlen megmaradt XIII. századi karaván-szerájánál, érintve a híres arab selyempiac helyszínét, a katolikus királyok sírkápolnáját, a Szűz Mária Katedrálist, Kolumbusz Kristóf és I. Katolikus Izabella látványos köztéri szobrát. Szállás Granada környékén.

8.nap
Reggeli után utazás Toledóba, az UNESCO Világörökség részének nyilvánított városba. Toledo több mint két évezredes gazdag történelemmel büszkélkedhet, ahol a három fő vallási irányzat - judaizmus, kereszténység, iszlám - volt a meghatározó. Autóbuszos városnézés, majd séta az óvárosban, ahol a nemesi paloták, mecsetek, zsinagógák, templomok, kolostorok árnyékában múzeumok sora őrzi a középkor történelmét, romantikáját, El Greco munkásságát. Látogatás az 500 évig épült, impozáns gótikus Katedrálisnál. A város legrégebbi zsinagógájának, valamint El Greco világhírű festményének megtekintése a Santo Tomé templomban. Továbbutazás, majd a szállás elfoglalása Madrid környékén.

9.nap
Reggeli után szabad program Madridban. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

 • Érintett városok
  Granada, Toledo, Sevilla, Malaga, Madrid
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  -utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Madrid-Budapest útvonalon, turista osztályon
  -a körutazás alatt utazás legkondicionalt autobusszal
  -8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas, zuhanyozós szobáiban
  -reggeliprogramok a leírás szerint
  -baleset-, betegség- és poggyász
  -biztosításútlemondási biztosítás
  -magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  -illetékek
  -fakultatív program ára
  -belépők díja
  -félpanzió felára
 • Szobajellemzők
  Helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas, zuhanyozós szobáiban.
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Korcsolyázás a Maldív-szigeteken

Csak mert meleg van, nem kell lemondani a téli sportokról.

Bor & Gasztró

Forralt borozás – bögrényi csábítás

Milyen a jó forralt bor? És hogyan készítsük otthon, hogy tuti legyen?

Advent

Az Airbus tesztrepülője karácsonyi hangulatba ringatta magát

Hatalmas karácsonyfát rajzolt Németország fölé.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Ezerarcú Portugália - ősz és tavasz
Legjobb ár*:
239.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. március 10-i érkezéssel
USA - A nyugati part fényei és a Grand Canyon - körutazás
Legjobb ár*:
652.000 Ft / fő / 10 éjtől *2018. május 3-i érkezéssel
Éjféli napsütésben Lappföld és az Északi-fok
Legjobb ár*:
415.000 Ft / fő / 5 éjtől *2018. március 20-i érkezéssel
88. Genfi Autókiállítás - tartalmas programokkal
Legjobb ár*:
115.000 Ft / fő / 4 éjtől *2018. március 15-i érkezéssel
Világörökségek Japánban - nagy körutazás
Legjobb ár*:
849.000 Ft / fő / 13 éjtől *2018. március 18-i érkezéssel