Európa Olaszország Cagliari
járványügyi kockázati besorolás: utazásra nem javasolt

Szardínia és Korzika körutazás

Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás
Szardínia és Korzika körutazás

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. szeptember 15 - szeptember 22.
További indulási időpontok »
Időtartam: 8 nap (szerda - szerda)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: i Program szerint
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 323.900 Ft / fő / 7 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat: 2 sziget 1 utazással

[r] repülővel
Ryanair menetrendszerinti járatával

3 éjszaka 3*-os és 3 éjszaka 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, 1 éjszaka a komphajón 2 fős, zuhanyozós kabinban

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat: 2 sziget 1 utazással

1. nap: Budapest – Cagliari

Elutazás Budapestről 06:35 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés 08:45 h-kor, transzfer a szállodába, reggeli, majd buszos-gyalogos városnézésre indulunk. Először a várossal szemben található sólepárlókhoz utazunk, itt élnek a kecses rózsaszín flamingók. Ezt követően a 7 dombra épült város fedezzük fel, melynek legrégibb pontja a Castello dombtetőn fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Sétálunk a bástyákkal körülvett óvárosban, megtekintjük a II. században épült római kori amfiteátrum romjait, a 13.századi Dómot és az Elefánt tornyot.
Délután szabadprogram, séta a hangulatos városban vagy fürdési lehetőség a város híres strandján, a Poetton (helyi busszal közelíthető meg). Szállás a belváros közelében, este fakultatív vacsora, tipikus szárd ételekkel, italokkal egy helyi étteremben.

2. nap: Cagliari - Barumini - Arborea (120 km)

A fővárostól búcsúzva Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsökön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba.

Délután érkezünk Arboreában található szállásunkra, szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében, illetve a közeli tengerparton. Vacsora a szállodában.

3. nap: Arborea – Nuraghek völgye - Alghero (250 km)

Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Észak felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di Sant’Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

Ezt követően a sziget egyik legszebb, középkori műemlékéhez, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikához látogatunk. Kora délután érkezünk a sziget legszebb városába, Algheroba. A szállodai szobák elfoglalása után gyalogos városnézés Algheroban. Barcelonata néven (kis Barcelona) ismertté vált város majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető. A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot. Este szabadprogram. Szállás a belváros közelében.

4. nap: Alghero - Castelsardo – Santa Terresa Galluria – Bonifacio (150km)

Reggeli után a sziget északi részén haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, melyet a tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Ezután Santa Terresaba utazunk. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Lenyűgöző a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A csodálatos öböl fölött, a házak szédítően „kapaszkodnak” a fjord szélébe. Áthajózás gyalogosan, a busz Szardínián marad!

Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak. Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabadprogram, szállás Bonifacioban.

5. nap: Bonifacio – Sarténe – Ajaccio (170 km)

Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat. A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva érezzük a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk, megtekintjük Napóleon szülőházát (csak kívülről), majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás a belváros közelében. Fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben.

6. nap: Ajaccio – Porto – Calvi (110 km)

Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb útvonala vár ránk.

Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Portobújik meg. Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Calviba. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, szabadprogram. A hangulatos kikötőben számos étterem hívogat. Szállás Calviban.

7. nap: Calvi – Ile Rousse - Saint Florent – Patrimonio - Bastia - Savona (130 km)

Reggeli után Ile Rousseba utazunk, rövid séta a platános főtéren, és a várossal szemben, a vörössziklás szigeten, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen tengerre. Ezt követőenSaint Florent-ba látogatunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropezre emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Következő állomásunk a közeli Patrimonio, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.

A finom borok „kiséretében” a sziget legnagyobb városába, Bastiaba érkezünk. Séta a régi kikötő felett álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templomhoz látogatunk, mely kéttornyú, barokk homlokzatával a város jelképévé vált. A városnézés után szabadprogram.
A barokk város központjában, az örökké nyüzsgő St. Nicola tér egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a szigetektől. 20:00 órakor behajózás Savona felé. Éjszaka a komphajón, zuhanyozós kapinokban, vacsorázási lehetőség a hajó önkiszolgáló éttermében (fakultatív).

8. nap: Savona – Milano - Budapest

Érkezést követően utazás Milano felé. Útközben reggeli egy Autogrillben. Hazautazás Milano/Bergamoból 14:20 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés Budapestre 15:50 h-kor.

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország
 • Érintett városok
  Arborea, Bonifacio, Ajaccio, Calvi, Porto, Cagliari
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, kézitáskával (40x20x25 cm), melynek értéke kb. 75.000 Ft (változhat)éjszaka 3*-os és 3 éjszaka 4*-os szállodákban reggelivel, 1 alkalommal vacsorával1 éjszaka a komphajón 2 fős, zuhanyzós kabinokbankompjegy adóval, illetékkelmegadott programokautóbusz közlekedés (szárd és korzikai buszokkal)magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
   útlemondási biztosítás1,5% idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő) 16 EURbelépők kb 30 Eur/főborravaló12 Eur/főEGYÉB KÖLTSÉGEKfeladható poggyász 20 kg-os 16 000 Ft (változhat)elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm + 1 db, 10 kg-os    55x40x20 cm) 9 000 Ft (változhat)Egyágyas felár95 000 Ftfakultatív vacsora: 28 Eur/fő (1.nap)30 Eur/fő (5.nap)fakultatív borkóstoló:5 Eur/fő (7.nap)BBP biztosítás
 • Ellátás
  éjszaka 3*-os és 3 éjszaka 4*-os szállodákban reggelivel, 1 alkalommal vacsorával
 • További információk

  Oda: Budapest-Cagliary (Ryanair) 06.17. és 09.16. 06:35 - 08:45 h

  Vissza: Milano/Bergamo-Budapest (Ryanair) 06.24. és 09.23. 14:20 - 15:50 h

  A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Legjobb árak:
2021.09.15 - 2021.09.22 Legjobb ár$
7 éjtől, Program szerint
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
323.900 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.06.16 - 2021.06.23
7 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
370.500 Ft / fő
2021.09.15 - 2021.09.22
7 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
323.900 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Heti Cuki

Az állatkertben alvástól a mangrove mocsaras India-házig – A legjobb állatos élmények 2021-re

Várnak ránk a faházak, amelyek ablakaiból megleshetjük a vadállatokat, de kitekerhetjük hálózsákunkat a cápamedence közelében is.

Távol

Bangkokban nagy újranyitás kezdődik

Továbbra is szigorúan be kell tartani a Covid-védekezéssel kapcsolatos szabályokat.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Szardínia és Korzika körutazás

Olaszország - Cagliari