Európa Olaszország Szicília Palermo
járványügyi kockázati besorolás: utazásra nem javasolt

Szicília nagykörutazás

Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás
Szicília nagykörutazás

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. október 24 - november 1.
Időtartam: 9 nap (szombat - vasárnap)
Utazás módja: Busz
Ellátás: i Program szerint
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 197.500 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Taormina, Siracusa, Agrigento... Palermóból hajóval a Tirrén-tengeren.


A nagy kékség - The big blue. Ha látta a filmet, azóta ide vágyik! Igaz? De nemcsak a filmből ismert magával ragadó látvány és hangulat az, amit itt megtalál, hanem felidéződhet Csontváry emléke, aki így írt egyik legszebb műve ihletéséről: Taorminába siettem, ahol reám várt egy olyan naplemente, amellyel tisztában voltam, hogy az lesz a világnak a legszínesebb napút-festménye. Ön is lásson Csontváry szemével, érezze a perzselő szicíliai életet ezen a 9 napos körutazásunkon!


1. nap: Szeged – Budapest – Tornyiszentmiklós – Chianciano (1080 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Szálláshelyünk Chianciano Terme környékén (a híres chianti vörösborok termővidékén) lesz.

2. nap: Chianciano és Solfatara vulkán kráterei (390 km)

Chiancianoból Nápoly felé vesszük utunkat. Dél felé haladva útközben megállunk a Nápollyal egybeépült Pozzuoli településen, a Campi Flegrei (’Lángoló mezők’) vulkáni területén. Az itt található Solfatara vulkán kráterében megfigyelhetjük a vulkáni utóműködések számtalan formáját: kénes gőzkitöréseket. (ehhez foghatót Izlandon láthatunk!) Szállás és vacsora Nápolyban vagy környékén lesz.

3. nap: Messinai szoros – Savoca – Taormina (körny.) (540 km)

Reggeli után Villa San Giovanniba indulunk. Nápolyt elhagyván gyönyörködhetünk a Sorrentóifél sziget déli oldalában, a Salernói-öbölben, később pedig a kétezer méteres magasságot ostromló vad calabriai hegyvonulatokban. A Messinai-szorosra (ez volt az ókori hajósok Szküllája és Kharübdisze) pompás rálátásunk nyílik, ahogy ereszkedünk le Villa San Giovanni kikötőjébe. Komphajóval átkelünk a Messinai - szoroson, és továbbindulunk Taormina felé. Útközben egy igazi rövid olasz kávéra megállunk Savocában, a Keresztapa című fi lm esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Vacsora és szállás 2 éjszakán át Taormina környékén lesz.

4. nap: Taormina és Castelmola, az Alcantara szurdokvölgy (10 km)

Délelőtt Taormina nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót. A városnézést követően autóbuszszal a Taormina felett magasodó Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai-öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Ellátogatunk egy sajátos bárba, mely mosolyra fakaszt minden érkező látogatót. Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Az Alcantara-folyó szurdokvölgyébe kirándulunk, a meseszép vad bazaltkanyonhoz, ahol a víz színe és a természet által megformált kanyon meredek falai mindenképp megérdemelnek egy kirándulást (belépőjegy a helyszínen fizetendő). Szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Etna vulkán és Siracusa (300 km)

működő vulkánját, az Etnát keressük fel: holdbéli táj lávafolyásokkal. Láthatjuk a 2001. évi kitörések nyomán keletkezett krátereket, hasadékokat és megkövesedett lávafolyamokat. Az Etna kb. 1800 m-ig látogatható autóbusszal. Ezen parkolóból tovább (külön díj ellenében) felvonóval, majd speciális gépjárművel juthatunk fel a fő kráter aljáig. Talpunk alatt érezzük a meleg vulkanikus talaj melegét, a magaslati hideg levegőben folyamatos sűrű páratartalom miatt holdbéli tájon sétálunk… Kora dél után továbbutazunk Siracusába. Városnézés az Ortigia félszigeten fekvő óvárosban, majd a páratlan gazdagságú régészeti ásatási területet keressük fel (görög színház, „Dionysus füle”). Ma esti szállásunk Siracusa közelében lesz.

6. nap: Piazza Armerina és Agrigento (460 km)

Megreggelizünk, majd Piazza Armerinába utazunk, ahol a világhírű, csodálatos római mozaik együttest megőrző császári villát keressük fel. Agrigentóban, a Templomok Völgyé ben a világ legépebben megmaradt dór temploma, a Concordia mellett, további hat templom maradványai láthatók. Végigsétálunk az ókori templomok maradványai között, el képzeljük az egykoron volt épületek történelmét. Továbbutazunk Palermo környéki szállásunkra. Vacsora.

7. nap: Palermo – Monreale (10 km)

Ismerkedés Palermóval, Szicília „fővárosával”: Porta Nuova, a Dóm, a Capella Palatina (normann királyi kápolna), a San Givanni degli Eremi ti arabos temploma, a kapucinusok katakombái. Tovább utazva Palermo szomszédságában a normann királyi székhelyet, Monrealét keressük fel, ahol a páratlan szépségű katedrálisa, a bencés kolostor egyedülálló kerengője vár Bennünket. Menetrendtől függően a kikötőbe érkezve hajóra szállunk, elfoglaljuk kabinjainkat. A hajókabinokba csak kisebb utazótáskát szabad felvinni! Csodálatos élmény hajóval elhagy ni Szicília partjait, hajóval érkezni a nápolyi öbölbe. Éjszaka a hajón (fak. vacsora lehetőség).

8. nap: Hajóval Palermoból Nápolyba és Orvieto szilatetőre épült kisvárosa (590 km)

Reggeli a hajón, majd érkezés Nápoly kikötőjébe. Az Anjou királyok városában ismerkedünk a nápolyi nevezetességekkel: Castel Nuovo, Castel del Ovo, királyi palota, San Carlo színház, Galleria Umberto és a város kikötője. Nápoly után észak felé indulunk, utunk következő állomása Orvieto, a sziklatetőre épült városba érkezünk. „Itália csodáját”, Olaszország egyik legszebb építményét láthatjuk itt, belsejében Luca Signorelli lebilincselő freskósorozatával. Kora estére Bologna környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol vacsora várja utasainkat.

9. nap: Bologna – Velence Mestre – Budapest – Szeged (840 km)

Elfogyasztjuk reggelinket majd Szlovénián keresztül hazafelé indulunk, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Tornyiszentmiklós határátkelőn keresztül Budapestre a késő esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre.

 • Érintett városok
  Bologna, Nápoly, Palermo
 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  Utazás: autóbusszal és komphajóval
  Elhelyezés: 7 éjsz. szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában, 1 éjszaka hajón, 4 ágyas belső kabinokban
  Ellátás: 6x félpanzió (2-6. és 8. napon) + 2x reggeli (7 és 9. napokon)
 • Ár nem tartalmaz
  1 ágyas felár: 43.000 Ft
  1x fak. vacsora a hajón: 6.400 Ft
  2 ágyas belső kabin felár (korlátozottan): 8.500 Ft
   
  Utasbiztosítás (BBP): 5.130 Ft
  CL PLUS biztosítás*: 8.500 Ft
   
  Fakultatív programok (15 főtől):
  Alcantara szurdokvölgy: 4.500 Ft + belépő 
  Etna felvonójegy+kisbusz: 30+35 EUR
   
  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 95 EUR
  Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 42 EUR
   
  A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
  Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

 • Ellátás
  6x félpanzió (2-6. és 8. napon) + 2x reggeli (7 és 9. napokon)
Legjobb árak:
2020.10.24 - 2020.11.01 Legjobb ár$
8 éjtől, Program szerint
Szobatípus: 2 ágyas
197.500 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.10.24 - 2020.11.01
8 éj, Program szerint, Busz
Szobatípus: 2 ágyas
197.500 Ft / fő

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Ezek lettek az ország legszebb szőlőbirtokai

Kis-, közép- és nagybirtok kategóriában indulhattak a borászok a megmérettetésen.

Kultúra

Ennél őrültebb koncertötlet nemigen született a járványhelyzetből

Bárki megfeledkezhet magáról, mégsem fertőzi meg a másikat.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Szicília nagykörutazás

Olaszország - Szicília - Palermo