Uganda – afrikai szafari – csoportos körutazás Ugandában - 2018

Uganda – afrikai szafari – csoportos körutazás Ugandában - 2018
Uganda – afrikai szafari – csoportos körutazás Ugandában - 2018
Uganda – afrikai szafari – csoportos körutazás Ugandában - 2018
Uganda – afrikai szafari – csoportos körutazás Ugandában - 2018
Uganda – afrikai szafari – csoportos körutazás Ugandában - 2018

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Murchison Falls Nemzeti Park, Kibale Nemzeti Park, Bwindi Nemzeti Park

Időpontok: 2017. december 1-11., 2018. február 2-12. (8 éjszaka)

Uganda, ez a viszonylag kis alapterületű afrikai ország számos „óriási” látnivalóval büszkélkedhet kontinensén. Erdeiben él a világ fennmaradt hegyi gorilla populációjának fele, így e fantasztikus állatok megfigyelésére Uganda a tökéletes választás. De itt tör az ég felé Afrika egyik legmagasabb hegysége a festői és páratlanul gazdag vegetációjú Rwenzori is, s aki a gorillák mellet, a nagy ötöket is szeretné meglesni, megteheti egy izgalmas szafarival Uganda ámulatba ejtő nemzeti parkjaiban.
Uganda egy igazán különleges úti cél, ahol a vadvilág közelsége felejthetetlen élményekben részesíti az utazót. Az ugandai körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva az állatok megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.

Ugandába utazáshoz a sárgaláz elleni védőoltás kötelező, a belépés csak sárgaláz elleni oltásról szóló érvényes igazolás birtokában lehetséges!

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 1.nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Közép-Ugandába, Entebbébe. Éjszaka a repülőgépen.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 2.nap
Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába. Entebbe városa Afrika legnagyobb tava, a Viktória-tó egyik félszigetén fekszik. Rövid pihenő után kirándulás a tó partján kialakított botanikus kertben, mely a térséget jellemző növény- és madárvilágot mutatja be. Vacsora és szállás Entebbében.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 3. nap
Reggeli után elutazás a Murchison Falls Nemzeti Parkba. Uganda legnagyobb rezervátuma nevét a területet átszelő Nílus egyik vízeséséről kapta. Útközben látogatás a Ziwa Orrszarvú Menhelyen. Az intézetet a fehér és fekete orrszarvúk szaporodásának elősegítésére hozták létre azzal a céllal, hogy helyreállítsák a megfogyatkozott rinocérosz állományt Uganda természetvédelmi területein. A gyalogtúra során lehetőség nyílik a vadállatok egészen közeli megfigyelésére. A program után továbbutazás a Nílus mentén a nemzeti park közeli szálláshelyre. Ebéd útközben egy helyi étteremben.
Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 4. nap
A délelőtti szafari során a park szavannás területein oroszlánok, zsiráfok, elefántcsordák, bivalyok láthatóak. Délután a környék felfedezése egy hajós szafari alkalmával, mely nemcsak a vízi vadvilág megfigyelésére hanem madárlesre is alkalmat nyújt. A folyó ezen szakasza mintegy négyezer vízilónak, és a hatalmas nílusi krokodilnak ad otthont, a part mentén lenyűgöző színekben pompázó jégmadarak és gyurgyalagok figyelhetők meg. Szerencsével az egyes feltevések szerint a dodó és a dinoszaurusz kereszteződéséből származó, igen ritka papucscsőrű madár is látható. A kirándulás végén a Murchison vízesés megtekintése, ahol a Nílus egy mindössze 7 m szélességű szoroson áthaladva 40 méter magasról zúdul a mélybe. Vacsora és szállás a Murchison Falls Nemzeti Park közelében.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 5.nap
Korán reggel elutazás a Kibale Nemzeti Parkba. Uganda délnyugati, hegyes-dombos vidékén csodálatos, az eddig megszokottól teljesen eltérő tájakon vezet az út. A Rwenzori hegyek lábánál fekvő Fort Portal környéke mélyzöld teaültetvényekkel teli. Délután gyalogtúra a Kibale erdő keleti szélén, a helyi közösségek által létrehozott Bigodi Wetland menedékhelyen. A mocsaras vidéken olyan állatok figyelhetők meg, mint a kék majmok, turákok, páviánok, mongúzok, vagy vidrák. Vacsora és szállás a Kibale Nemzeti Park területén.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 6. nap
Reggeli után félnapos gyalogtúra a Kibale Nemzeti Parkban. Az erdős terület három nagy, több mint 100 tagot számláló csimpánz közösség, valamint több veszélyeztetett faj, mint a vörös kolobusz majmok és a ritka csuklyás cerkófok élőhelye. A trópusi erdőben sétálva kis szerencsével egészen közelről láthatók a csimpánzok. Továbbutazás a Queen Elisabeth Nemzeti Parkba. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori-hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Vacsora és szállás a Queen Elisabeth Nemzeti Parkban.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 7.nap
Hajnali és napközbeni szafari a Queen Elisabeth Nemzeti Parkban Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. A szafari során oroszlán, erdei disznó, bivaly, elefánt, impala, a szikes tavaknál flamingó, pelikán, víziló tűnhet fel a közelben. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 8.nap
Reggeli után elutazás a park déli részére, Isasha környékére, amely elsősorban a fára mászó oroszlánok élőhelye. Egész Afrikában talán ezen a területen a legnagyobb a valószínűsége, hogy az itt honos fügefák alacsonyabb ágain megfigyelhetők legyenek ezek az állatok. Látogatás az Ugandában jellemző mocsári antilopok párzó helyén. Továbbutazás a Bwindi Nemzeti Parkba. A Kongó és Uganda határán fekvő nemzeti park neve áthatolhatatlan erdőt jelent és elsősorban az ország legnagyobb nevezetességének, a hegyi gorillának az élőhelye. A mintegy 25 ezer éves erdős területen rendkívül ritka hüllők, pillangók és madárfajok is élnek. Vacsora és szállás a Bwindi Nemzeti Park Közelében.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 9.nap
Egész napos gorilla-les. A parkban 340 egyedet regisztráltak, ami a föld állományának csaknem a fele. A hegyi gorillákat a kihalás szélén, a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván. Számuk csak az utóbbi időben indult lassú növekedésnek. Az eligazítás utáni gyalogtúra az esőerdőben és a bambusszal benőtt hegyi lejtőkőn akár egész nap is tarthat. Ha sikerül a helyi vezetők irányításával egy gorilla család nyomába kerülni, az állatok egész közelről, kb. 6 méterről akár egy órán keresztül is megfigyelhetők. Vacsora és szállás a Bwindi Nemzeti Park közelében.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 10 nap
Reggeli után visszautazás Uganda fővárosába, Kampalába. A mintegy 8 órás út az Afrika Svájcának is nevezett Uganda hegyes, zöld vidékén vezet keresztül. Az utazás emlékezetes pillanata az Egyenlítőn való áthaladás. Rövid pihenő az itt kialakított látogatóközpontban. Este hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Afrikai szafari - Uganda – csoportos körutazás 11.nap
Megérkezés a menetrend szerint.

Minimum létszám: 10 fő.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Entebbe-Budapest útvonalon, turista osztályon
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal, a szafarikon terepjárókkal
  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban
  • Entebbében reggelis, a 3. naptól teljes ellátás
  • programok és szafarik a programleírás szerint
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • vízum díja
 • Szobajellemzők
  Helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Először nyert magyar lager sör nemzetközi sörversenyen

Jól csúsztak a zsűri torkán a Szent András Sörfőzde sörei.

Közel

Báltermet kap a gyulai Almásy-kastély

Még két éve sincs, hogy megnyílt, a napokban köszöntötték a százötvenezredik látogatót.

Távol

Ötven méter hosszan zuhanó hullámvasút nyílik Lisebergben a nyáron

A kocsik 105 km/órás sebességgel szinte szabadesésben zuhannak a föld alá.