Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. július 22 - augusztus 5.
További indulási időpontok »
Időtartam: 15 nap (szerda - szerda)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 1.517.655 Ft / fő / 14 éjtől
! 1.441.755 Ft / fő / 14 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Miért éppen Alaszka? Mert itt még érintetlen természetet, lenyűgöző, hatalmas hegyeket, fjordokat, gleccsereket, gazdag szárazföldi és tengeri állatvilágot, gyönyörű nemzeti parkokat találunk. Végighajózunk a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajójával a lélegzetelállító partok mentén, majd Alaszka szárazföldi részét fedezzük fel, először a Denali Nemzeti Parkba, utána üvegtetejű panoráma vonattal Fairbanks-be utazunk.

Indulási időpont: 2020. július 22

Érkezési időpont: 2020. augusztus 05.

Időtartam: 15 nap / 13 éj

Utazás: menetrend szerinti járatokkal, átszállásal

Várható repülőgép menetrend:

2020.07.22. Budapest – Párizs (CDG) 06:00 – 08:25
2020.07.22. Párizs (CDG) – Vancouver 10:20 – 11:25
2020.08.04. Fairbanks – Seattle 10:35 – 15:15
2020.08.04. Seattle – Amszterdam 17:49 – 12:30 (+1)
2020.08.05. Amszterdam – Budapest 14:25 – 16:20

Hajó útvonala: Vancouver (Kanada) - Inside Passage (hajózás) - Ketchikan (Alaszka) - Icy Strait Point (Alaszka) - Juneau (Alaszka) - Skagway (Alaszka) - Hubbard-gleccser (hajózás) - Seward (Alaszka)

Szárazföldi program: Denali (Alaszka) 2 éj - Fairbanks (Alaszka) 2 éj

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

1.nap (2020.07.22.) Elutazás.

Átszállással elutazás Vancouverbe. Érkezés után 4 órás városnézés Vancouverben, amely során ellátogatunk a világ egyik legnagyobb városi parkjába, a Stanley parkba, felfedezzük a város legrégebbi negyedének, a Gastownnak viktoriánus házait, amelyekben ma már számos étterem, bár, butik, galéria található, elmegyünk Chinatownba és a kikötő-negyedbe, majd kirándulást teszünk a Queen Elizabeth Parkba. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása.

2.nap (2020.07.23.) Vancouver.

Szabadprogram vagy fél napos fakultatív kirándulás. Fakultatív programlehetőség: Kirándulás a Capilano függőhídhoz. Az eredetileg 1889-ben épített Capilano függőhíd 137m hosszan és 70m magasan ível a Capilano folyó felett. A 27 hektáros park azonban nem csak ezt tartogatja már látogatói számára. Hét függőhídon átkelve is lehetőségünk van 30m magasból szemlélni a cédrus illatú esőerdőt, valamint egyedi fotókat készíthetünk az itt található Totem Parkról is. Továbbá lehetőségünk lesz az ajándékboltban minőségi kanadai termékeket vásárolni és házi készítésű tejkaramellát is. Ár: 101 EUR/fő (kb. 34845.- Ft/fő). Időtartam: 4 óra

3.nap (2020.07.24.) Beszállás a hajóra.

Érkezés a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul Alaszka felé.

4.nap (2020.07.25.) Inside Passage (hajózás).

Ezen a napon nem köt ki hajónk, az Inside Passage szépségeit a fedélzetről csodálhatjuk: lélegzetelállító gleccserek, fjordok sokasága, a világ legnagyobb, legészakibb, mérsékelt égövi esőerdeje mellett haladunk el.

5.nap (2020.07.26.) Ketchikan.

A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. Szabad program vagy Fakultatív programlehetőség: Ketchikan – Világítótorony, totemek és sasok túra - Ezen a három órás túrán Délkelet-Alaszka indián kultúráját, gazdag élővilágát és part menti történelmét ismerhetjük meg szárazföldön és vízen át. Húsz perces buszutunk során az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb erdejébe, a Tongass Nemzeti Erdőbe nyerhetünk bepillantást, valamint egy már bezárt lazackonzervgyárat és Loggerville elhagyatott úszó faluját tekinthetjük meg. Majd kiváló helyi kapitányunkkal és legénységével egy kiránduló hajóra szállunk és áthajózunk a Vallenar Rocks vadmegfigyelő területhez, ami fehér fejű rétisasok, borjúfókák, bálnák, szarvasok, lummák és más vízi madarak otthona*. Ezután felfedezzük a 11 hektáros Totem Bight Állami Történelmi Park 14 cédrus totemoszlopból álló gyűjteményét, ami helyi művészek által autentikus Tlingit és Haida stílusban lettek kézzel kifaragva. A helyszínen még megtalálható egy, a 19. századi eleji alaszkai indián falura jellemző törzsi ház is. Programunk végeztével a Guard Island-on található világítótorony mellett hajókázunk, amely 1904 és 1960 között segítette a hajósokat belépni a Tongass Narrowsba. Ez az egyik legkönnyebben megközelíthető világítótorony Alaszkában, azonban rövid történelme számos tragikus sorsú történetben bővelkedik, melyekből mi is megismerhetünk párat. * Ez Alaszka első számú sas megfigyelő túrája, ahol 10 sas fészket, valamint akár sasfiókákat is láthatunk a kifejlett példányok mellett. Esetleges rossz idő esetén a világítótoronyhoz való hajózás elmarad, és több időt tölthetünk a sasok megfigyelésével. Ára: 115.- EUR / fő (39.675.- Ft) Időtartam: kb. 3 óra

6.nap (2020.07.27.) Icy Strait Point.

A Chichagof-szigeten köt ki a hajónk, Hoonah falu mellett, amely a legnagyobb tlingit indián település Alaszkában. Gazdag az állatvilága: hosszúszárnyú bálna, kardszárnyú delfin, óriás laposhal, számos lazacfaj él itt a tengerben. Fakultatív programlehetőség: Bálnales - Ezen a túrán motorcsónakkal eredünk a bálnák nyomába és közben gyönyörködhetünk a csodálatos alaszkai part menti tájban Icy Strait Pointnál. Élvezze a hűs óceáni szellőket a hajó nyitott fedélzetéről, ahol egy szakértő avat be minket a helyi cetfélék viselkedési és vándorlási szokásaiba. Lehetőségünk lesz megfigyelni hosszúszárnyú bálnákat, játékos oroszlánfókákat és delfineket, valamint fehérfejű rétisasokat is ezen a nem mindennapi programon!
Ár: 200 EUR/fő (kb. 69000.- Ft/fő) Időtartam: 2 óra 30 perc.

7.nap (2020.07.28.) Juneau.

A fjordok, erdők, hófödte csúcsok által övezett Juneau-ba az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek. A mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek. Fakultatív programlehetőség: Mendenhall-gleccser és –kertek. Juneau belvárosán haladunk át a gyönyörű színekben pompázó Rainforest Gardens-ig, ahol vezetett túra keretében sétálunk a híres fejjel lefelé álló fák között, majd fedett járművel felfele haladunk az erdő sűrűjébe, és így madártávlatból gyönyörködhetünk a Mendenhall-völgy, a Chilkat-hegység és a Gastineau- csatorna látványában. Túránk utolsó pontja Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. A Tongass tájvédelmi körzet területén található hatalmas jégtakaró 3885 négyzetkilométernyi területet fed le. A Mendenhall-gleccser végénél található azonos nevű tóban háztömbnyi méretű, hatalmas, kék jégdarabok úsznak.
Ár: 82 EUR/fő (28290.- Ft/fő) Időtartam: 3 óra 45 perc.

8.nap (2020.07.29.) Skagway.

A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Fakultatív programlehetőség: Látogatás egy kutyaszánhajtó táborban és kirándulás kutyaszánnal - Alaszkában szinte nemzeti sport a kutyaszánhajtás. Most Ön is megtapasztalhatja - ha nem is verseny keretében -, hogy milyen husky kutyák által húzott szánon utazni Skagway lélegzetelállító hófödte hegyei között. A hegytetőn profi kutyaszánhajtók és izgatott husky kutyák várnak minket és kezdetét veszi a kb. másfél kilométeres kutyaszánozás a Tongass Nemzeti Parkon keresztül. Az egyedülálló élmény után terepjáróval visszatérünk a táborba, ahol mindent megtudhatunk a szánhajtásról és végül a kirándulás másik csúcspontja következik: játszhatunk az imádni való husky kölykökkel, simogathatjuk őket, ami nem csak élvezet a kutyakölykök számára, hanem fontos része a sikeres versenyzéshez szükséges szocializációjuknak. Ár: 149 EUR/fő (kb. 51405.- Ft/fő) Időtartam: 3 óra 15 perc.

9.nap (2020.07.30.) Hubbard-gleccser (hajózás).

Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 122 km-en elnyúló vonulatát, amely 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját: előrenyomul az óceánba, hogy aztán hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

10.nap (2020.07.31.) Seward, Anchorage, Denali.

Megérkezünk Sewardba, leszállunk a hajóról és autóbusszal elutazunk Anchorage-ba, Alaszka legnépesebb városába. Szabadidő, utána indulunk a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátumhoz, amelynek területén található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a 6 190 m magas Denali Peak. A délután második felét kirándulással, sétával tölthetjük. Szállás Denaliban.

11.nap (2020.08.01.) Denali.

Ezen a napon felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor-és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj: vulkanikus hegyek, gleccserek, színpompás növényzet, gyors folyású patakok látványa tárul elénk, majd - tiszta időben - megpillantjuk a McKinley (Denali)-csúcsot. Szállás Denaliban.

12.nap (2020.08.02.) Denali, Fairbanks.

Délelőtt szabadidő. Lehetőség van egyéni túrázásra vagy fakultatív kirándulásra, mielőtt felszállunk a Wilderness Express vonat üvegtetejű, panoráma vasúti kocsijába, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. Fairbanks Alaszka második legnagyobb városa, a Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba vagy sétálhatunk a folyóparti sétányon. Szállás Fairbanksben.

13.nap (2020.08.03.) Fairbanks.

Városnézést követően elmegyünk a Gold Dredge 8 bányához, ahol megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Ezután felszállunk egy régimódi lapátkerekes gőzhajóra és hajózunk a Chena folyón. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt és akár elrepülhetünk az Északi - sarkkörhöz is. Szállás Fairbanksben.

14.nap (2020.08.04.)

Hazautazás. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

15.nap (2020.08.05.)

Hazaérkezés.
 • Érintett orszagok
  USA, Kanada
 • Érintett városok
  Vancouver, Ketchikan, Juneau, Skagway, Seward
 • Utazás módja
  Repülő
 • Árak
  RÉSZVÉTELI DÍJAK
  5% előfoglalás kedvezmény - 2020.03.09-ig
  Belső kabinban - 2 fő esetén
  4.399 EUR-tól/fő helyett 4.179 EUR-tól/fő
  1.517.655 Ft-tól/fő helyett 1.441.755 Ft-tól/fő
  Belső egyágyas kabinban - 1 fő esetén
  7.030 EUR-tól/fő helyett 6.679 EUR-tól/fő
  2.425.350 Ft-tól/fő helyett 2.304.255 Ft-tól/fő
  Tengerre néző balkonos kabinban - 2 fő esetén
  5.292 EUR-tól/fő helyett 5.027 EUR-tól/fő
  1.825.740 Ft-tól/fő helyett 1.734.315 Ft-tól/fő
  Tengerre néző egyágyas balkonos kabinban - 1 fő esetén
  8.650 EUR-tól/fő helyett 8.219 EUR-tól/fő
  2.984.250 Ft-tól/fő helyett 2.835.555 Ft-tól/fő
  Pótágy ár - 3. & 4. fő esetén Kérje ajánlatunkat

 • Ár tartalmaz
  Repülőjegyeket a teljes útvonalra, transzferek, hajóút előtt 2 éjszaka szállás reggelivel Vancouverben, 7 éjszaka szállást a hajón a választott kabinkategóriában, 4 éjszaka szállást ellátás nélkül a szárazföldi programok alatt, a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő), medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését, magyar idegenvezetőt az út teljes időtartamára.
 • Ár nem tartalmaz
  Kikötői illetéket (164 EUR/fő, kb. 56 580 Ft/fő), repülőtéri illetékeket (377 EUR/fő, kb. 130 065 Ft/fő), szervízdíjat(130 EUR/fő, kb. 44 850 Ft/fő), betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást, személyes fogyasztást – internet, italok, parti és a szárazföldi fakultatív kirándulásokat, útlemondási biztosítást 1,3 % (alapárra és repülőtéri illetékre), az ETA és ESTA elektronikus beutazási engedély.
   
  * A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 345 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.
  ** A repülőtéri illeték nem visszatéríthető.
  A fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.

 • Szobajellemzők
  Elhelyezés: a Radiance of the Seas tengerre néző belső, ablakos vagy balkonos kabinjában (választás szerint), Vancouverben középkategóriájú szállodában, a szárazföldi program során középkategóriájú szálláshelyeken
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajó fedélzetén (korlátozott italfogyasztással), reggeli Vancouverben, a szárazföldi program során ellátás nélkül
Legjobb árak:
2020.07.22 - 2020.08.05 Legjobb ár$
14 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: Belső kabinban - 2 fő esetén
5%
1.517.655 Ft / fő
1.441.755 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.07.22 - 2020.08.05
14 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Belső kabinban - 2 fő esetén
1.517.655 Ft / fő
1.441.755 Ft / fő
2020.07.22 - 2020.08.05
14 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Tengerre néző balkonos kabinban - 2 fő
1.825.740 Ft / fő
1.734.315 Ft / fő
2020.07.22 - 2020.08.05
14 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Belső egyágyas kabinban - 1 fő esetén
2.425.350 Ft / fő
2.304.255 Ft / fő
2020.07.22 - 2020.08.05
14 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Tengerre néző balkonos kabin - 1 fő
2.984.250 Ft / fő
2.835.555 Ft / fő

Az utazás szervezője

Tengerjáró - Royal Carribbean Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Túra

Rejtett utakon jártunk a Káli-medence láthatatlan tavainak nyomában

A Káli-medence tanösvényein barangoltuk be a vidék híres látnivalóit a Hegyestűtől a Kőtengerig.

Hírek

60 év után megoldották az eltűnt túrázók rejtélyét

A csoport sítalpon akarta megtenni az 350 kilométeres utat, de sosem értek célba.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Mediterrán csodák
Legjobb ár*:
489.000 Ft / fő / 8 éjtől *2021. június 19-i érkezéssel
„Májusi vakáció” MSC SEASIDE csoportos Mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
319.772 Ft / fő / 8 éjtől *2021. május 21-i érkezéssel
„Tavaszi kikapcsolódás” Costa Smeralda csoportos Mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
299.963 Ft / fő / 9 éjtől *2021. április 30-i érkezéssel
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
397.239 Ft / fő / 9 éjtől *2020. szeptember 27-i érkezéssel
Perzsa-öböl kincsei csoportos MSC SEAVIEW hajóút
Legjobb ár*:
310.929 Ft / fő / 8 éjtől *2020. december 4-i érkezéssel